Milan Marić kao Žarko Laušević u priči o ubistvu koje je počinio čuveni glumac: Pogledajte prvi trejler za seriju „Pad“ (FOTO/VIDEO)

08.08.2022

09:08

0

Autor: Dejan Ćirić

Televizijska premijera ovog projekta, iza koga stoje produkcijske kuće Firefly Productions i Telekom Srbija, očekuje se na zimu 2023. na Superstar TV

Milan Marić kao Žarko Laušević u priči o ubistvu koje je počinio čuveni glumac: Pogledajte prvi trejler za seriju „Pad“ (FOTO/VIDEO)
PAD - Copyright Serija "Pad" Promo/Firefly Productions

Uoči premijernog predstavljanja TV serije “Pad” u okviru ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala izašao je prvi tizer za ovaj dugoočekivani projekat.

Serija “Pad”, koju čini osam epizoda, rađena je po motivima knjige Žarka Lauševića „Godina prođe dan nikad“ i opisuje tragičan događaj iz avgusta 1993, u kojem je učestvovao poznati jugoslovenski glumac.

Serija "Pad" Promo/Firefly Productions
 

Raspad bivše Jugoslavije i rat, sankcije i siromaštvo, hiperinflacija i svakodnevno nasilje u celom društvu, obeležili su devedesete godine prošlog veka, a ujedno daju i vremenski okvir radnje serije, koja nedvosmisleno ukazuje na moralni, duhovni i konačno fizički pad cele jedne zemlje.

Preuzimajući samo osnovne motive iz autobiografske knjige poznatog umetnika serija prati život glumca Ivana Maslaća od trenutka kada on i njegov brat stižu do stana svog ujaka, nedaleko od mesta na kojem se u Podgorici upravo desio sukob sa tragičnim posledicama. Priča se nastavlja u istražnom zatvoru SPUŽ , gde se glavni junak susreće sa galerijom živopisnih likova od sitnih lopova, kriminalca i ubica, pa do političkih zatvorenika.

Serija "Pad" Promo/Firefly Productions
 

Paralelno, upoznajemo odnos Ivana i njegovog oca Nikole, ozbiljnog i racionalnog čoveka, sa kojim Ivan od detinjstva ima komplikovan odnos. Ove dve priče se usložnjavaju i proširuju, osvetljavajući s jedne strane zavodljiv život jedne od najvećih glumačkih zvezda Jugoslavije.

- Serija „Pad“ nije klasična adaptacija književnog dela, već predstavlja slobodnu interpretaciju kako knjige, tako i jednog tragičnog događaja koji je u stvari metafora tragičnog vremena koje je obeležilo devedeste godine prošlog veka, na ovim podnebljima. I kada jedan glumac, umetnik čiji je poziv da širi humane vrednosti, oplemenjuje druge ljude, postane slučajni akter tragičnog događaja i pređe na drugu, tamnu stranu, to otvara sva moralna i etička pitanja - objašnjava reditelj Bojan Vuletić i dodaje:

Serija "Pad" Promo/Firefly Productions
 

- Koliko duboko treba da padneš da bi se iskupio? Da li posle pada možeš ustati i nastaviti dalje? Šta je adekvatna kazna? samo su neka pitanja na koja naš glavni junak traži odgovor. Stoga se serija ne tiče samo glavnog junaka - glumca, već kroz njegovu tragičnu sudbinu govori o ljudima koji su, kao i ta zemlja, doživeli opšti duhovni, moralni i fizički pad. Zato su u ovoj priči sva imena promenjena, a mnoge nove izmišljene situacije i scene doprinose utisku prošlih vremena.

 

 

 

Autorsku ekipu čine i scenaristi Bojan Vuletić i Petar Mihajlović, direktor fotografije Dušan Joksimović, scenograf Aljoša Spajić i kostimograf Dragica Laušević.

Izuzetne uloge su, pored Milana Marića u glavnoj, ostvarili i Krešimir Mikić, Izudin Bajrović, Slavko Sobin, Dragan Marinković, Milica Janevski, Anđela Jovanović, Kemal Rizvanović i mnogi drugi.

Televizijsko prikazivanje očekuje se na zimu 2023. na Superstar TV, a produkcijske kuće Firefly Productions i Telekom Srbija stoje iza ove originalne serije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike