Prva fotografija Milana Marića kao Žarka Lauševića u seriji „Pad“: Krvavi dolazak u ozloglašeni zatvor u Crnoj Gori (FOTO)

01.08.2022

10:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Biografska drama imaće osam epizoda

Prva fotografija Milana Marića kao Žarka Lauševića u seriji „Pad“: Krvavi dolazak u ozloglašeni zatvor u Crnoj Gori (FOTO)
Milan Marić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Serija „Pad“ rađena po autobiografiji Žarka Lauševića „Godina prođe, dan nikad“ svakako spada u jedan od najiščekivanijih televizijskih projekata u predstojećoj sezoni.

Biografska drama imaće osam epizoda, za čiji scenario su bili zaduženi Petar Mihajlović i Bojan Vuletić, koji je i reditelj.

- Motivi iz Žarkove knjige poslužiće da opišemo jedno vreme, početak rata u bivšoj Jugoslaviji, siromaštvo i izolaciju kroz tragičnu sudbinu najpoznatijeg jugoslovenskog glumca. Scenario nije samo prepisana knjiga, već su scenaristi slobodno interpretirali određene delove, obogaćujući ga likovima i događajima koji ne postoje u samoj autobiografiji - rekao je Vuletić.

Žarko Laušević ATAImages/ Antonio Ahel
 

Glumac Žarko Laušević pre deset godina napisao je knjigu “Godina prođe, dan nikad”, u kojoj je opisao šta se sve dešavalo kobne noći 31. jula 1993. godine, kada je usmrtio dvojicu momaka, a jednog ranio.  

Serija se bavi time kako je mladi i popularni glumac postao učesnik u dvostrukom ubistvu i završio iza rešetaka ozloglašenog zatvora u Crnoj Gori, gdje važe pravila potpuno suprotna od onih u spoljnom svetu.

Privilegija da igra našeg poznatog umetnika pripala je Milanu Mariću.

- Knjigu sam pročitao još kada je izašlo prvo izdanje, a scenario serije je prilično emotivan i kompleksan, samim tim je i ogroman izazov za sve nas - izjavio je popularni glumac kada je objavljena vest da je dobio ovu ulogu.

Tanjug/Zoran Žestić
 

Pored Milana Marića u seriji igraju i Jovan Veljković, Krešimir Mikić, Dejan Cicmilović, Dubravka Drakić, Petar Novaković, Ljubomir Bandović, Milica Janevski, Anđela Jovanović, Miodrag Krčmarik, Boris Isaković, Vahid Džanković, Izudin Bajrović, Svetozar Cvetković, Mima Karadžić i mnogi drugi.

Milan Marić u seriji "Pad" Promo/SFF
 

 

Premijera prve dve epizode biće održana na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu u programu Pretpremijere Serije, a objavljena i prva fotografija Milana Marića iz ovog projekta.

Emitovanje se očekuje krajem godine na Superstar TV.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike