Najšokantnije transformacije holivudskih glumaca: Od Napoleona do "najluđeg" Srbina na svetu (FOTO)

23.06.2022

16:45

0

Jedan od najvećih glumačkih izazova je odigrati ulogu koja ne pripada filmskoj iluziji već stvarnom životu

Najšokantnije transformacije holivudskih glumaca: Od Napoleona do "najluđeg" Srbina na svetu (FOTO)
glumci glumice - Copyright AP/Evan Agostini/Joel C Ryan/Jordan Strauss/Chris Pizzello/Joel C Ryan

U glumačkoj profesiji najteže je odigrati lik koji zaista postoji ili je nekada postojao. Najveći izazov je prikazati verno lik, a ne upasti u puku imitaciju ili "karikiranje" lika.

U Holivudu je trenutno veoma popularno snimanje biografskih filmova, ali i filmova zasnovanih na stvarnim pričama koje su se zaista dogodile. Neke transformacije glumaca su toliko zapanjujuće da prosto ne možemo poverovati, kao ni razlikovati likove od glumaca. Predstvljamo nekoliko najuspešnijih:

Bredli Kuper

Proslavljeni holivudski glumac Bredli Kuper igraće glavnu ulogu u filmu "Maestro". Film je posvećen nekadašnjem direktoru Njujorške filharmonije i jednom od najvećih američkih dirigenata i kompozitora Leonardu Bernstajnu.

Bredli Kuper je jedan od producenata filma. Međutim, ono što je iznenađujuće u ovom filmu je potpuna fizička transformacije Bredlija Kupera, koji igra slavnog kompozitora u svim životnim fazama.

Potpuno je fascinantno kako je Bredli Kuper uspeo toliko da "prekopira" fizičku sličnost sa slavnim kompozitorom. Očigledno je da je imao veliku pomoć profesionalaca ali i pored toga ostaje znatiželja kako im je to tako dobro pošlo za rukom?

Džesika Bil

Džesika Bil Profimedia
 

Omiljena američka glumica Džesika Bil je dobila glavnu ulogu u seriji "Candy". Glumica milog izgleda ovog puta igra ubicu. Na prvim fotografijama iz ove serije možemo videti Džesiku sa frizurom iz osamdesetih godina, u plavom kombinezonu i velikim naočarima uobičajenim za to vreme. Teško da bismo iz prve "ukapirali" da je to baš Džesika Bil

Serija je rađena na osnovu knjige autora Jim Atkinson i John Bloom's “Dokazi o ljubavi: Istinita priča o strasti i smrti u predgrađu", koja beleži događaje iz stvarnog života.

Šon Pen

Šon Pen Profimedia
 

Šon Pen zajedno sa Džulijom Roberts igra u seriji "Gaslit" koja se bavi aferom "Votergejt".

On se našao u ulozi Džona Mičela, prijatelja i advokata nekadašnjeg predsednika Amerike Ričarda Niksona. Šon Pen se za ovu ulogu potpuno fizički transformisao, dobio višak kilograma i "nabacio" podbradak.

Fizička transformacija je toliko dobra da moramo dva puta da protrljamo oči da bi se uverili da je to stvarno Šon Pen.

Ema Tompson

Ema Tompson u filmu "Matilda"/Profimedia
 

Ema Tompson je zastrašujuća u mjuziklu „Matilda“. Čuvena glumica igra zlu direktorku internata, gospođicu Trenčbul.

Kako bi što vernije dočarala ovaj "zli" lik bila je neophodna i adekvatna fizička transformacija. Za ovu ulogu Ema ima viška kilograma ali i prično "zao" izraz lica što za nju i nije tako karakteristično.

Rajan Gosling

Rajan Gosling Foto: Profimedia
 

Rajan Gosling igra popularnog Kena u filmu o najpopularnijoj lutki na svetu "Barbi", koja je obeležila detinjstva mnogih generacija.

Zanimljivo je da ovde Rajan nema veliku fizičku transformaciju ali promena boje kose u plavu, odeća iz osamdesetih poput denim jakne bez rukava učinila je da ga uopšte ne možemo prepoznati odnosno povezati sa "starim" Rajanom na kojeg smo navikli.

Margo Robi

Glumica Margo Robi, igra glavnu ulogu u filmu "Barbi" odnosno najpoznatiju lutku na svetu.

Sama glumica je u jednom intervjuu obećala puno zanimljivih kostima i nostalgični prizvuk. Na prvoj fotografiji iz filma koja je objavljena vidimo Margo u karbioletu i u estetici osmdesetih kako bi što više ličila na omiljenu lutku devojčica "Barbi".

Danijel Redklif

Danijel Redklif/Profimedia
 

Danijel Redklif se proslavio ulogom u Hariju Poteru i nekako je na ovog glumca prva ascojacija uvek ovaj dečji junak. Možda će nam zato biti najteže da se na njega naviknemo u  najnovijoj ulozi Virda Al Jankovića.

Reč je o biografskom filmu  "Weird: The Weird Al Yankovic koji govori o o američkom komičaru Virdu Al Jankoviću, koji vodi poreklo iz Srbije. Za ulogu u ovom filmu Danijel je pustio brkove, promenio frizuru, nosi naočare kako bi što bolje postigao fizičku sličnost sa ovim komičarem.

En Hatavej

En Hatavej spada u omiljene glumice. Na svom instagram nalogu je nedavno objavila fotografiju zbog koje su mnogi fanovi pomislili da će se naći u nastavku Avatara. Međutim, reč je o četvrtoj epizodi Apple serije koja govori o usponu i padu WeWork- a, jednom od najvrednijih startapova na svetu, koji je slavno došao na vrh ali isto i tako slavno pao. Reč je o sceni koja se događa tokom Noći veštica, kada se njena junakinja prerušava u ovaj lik. 

Iako u se celoj seriji En pokazuje u prepoznatljivom izdanju, ovom kratkom transformacijom pokazala je da itekako ume sjajno da  se "preruši".

Kristijan Bejl

Kristijan Bejl u filmu "Tor: Ljubav i grom"/Profimedia
 

Glumac Kristijan Bejl je stravičan u filmu „Tor: Ljubav i grom“. Glumac, koji je poznat po neverovatnim transformacijama, nije razočarao ni ovog puta, predstavivši se kao "bog kasapin", zakleti neprijatelj svih drugih bogova. Za razliku od prirodnog izgleda, u filmu je Kristijan deluje stravično i nimalo simpatično.

Rene Zelveger

Rene Zelveger Profimedia
 

Glumici Rene Zelveger transformacije nisu strane međutim u ovakvoj je nismo očekivali. “The Thing About Pam” je kriminalistička serija bazirana na istinitim događajima, a u njoj Rene glumi ubicu.

Sama glumica je za "Vanity Fair" izjavila da je za uverljivost ovog lika bila potrebna potpuna fizička transformacija “od glave do pete” kao i potpuno preuzimanje kompletnog govora tela ubice.

Jenny Klein, voditelj NBC podkasta čija je tema bila ova krimi serija rekao je da je videti Rene kao Pam bilo potpuno nadrealno.

Hoakin Finiks

Hoakin Finiks, glumac koji je dobio Oskara za ulogu Džokera, glumiće francuskog vladara i vojskovođu Napoleona Bonapartu.

Film pod nazivom "Kitbag", koji režira Ridli Skot, već uveliko se snima u Londonu.

Film "Kitbag" će se fokusirati Napoleonove istorijske bitke, ambiciju i strategiju koja ga je učinila istorijskim vojskovođom. Hoakin je uz pomoć kostima uspeo potpuno da se "transformiše" u čuvenog francuskog vojskovođu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike