Tarantino najavljuje kraj karijere: Nova knjiga i poslednji film (FOTO)

03.06.2022

05:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Reditelj je prošle godine objavio roman „Bilo jednom u Holivudu“, koji je nedavno dobio srpski prevod

Tarantino najavljuje kraj karijere: Nova knjiga i poslednji film (FOTO)
Snimanje filma "BIlo jednom u Holivudu" - Copyright Profimedia

Dok filmofili željno iščekuju deseti i navodno poslednji film Kventina Tarantina, slavni reditelj je napisao svoju drugu knjigu, koju će izdavačka kuća HarperCollins objaviti 25. oktobra.

Knjiga se zove „Cinema Speculation“ i sadrži filmske kritike i eseje o sedmoj umetnosti u vezi sa sedamdesetim godinama prošlog veka.

Kventin Tarantino/Profimedia
 

U saopštenju izdavača stoji:

„Pored toga što je među najslavnijim savremenim filmskim stvaraocima, Kventin Tarantino je verovatno jedan od najinformisanijih ljubitelja filma. Godinama je u intervjuima govorio o svom eventualnom okretanju pisanju knjiga o filmovima. Sada, sa Cinema Speculation, to je konačno učinio, a rezultati su sve čemu su njegovi strastveni fanovi, i svi ljubitelji filma, mogli da se nadaju.

 

 

Organizovana oko ključnih američkih filmova iz 1970-ih, koje je sve prvi put pogledao kao mladi filmofil u to vreme, ova knjiga je podjednako intelektualno rigorozna i pronicljiva koliko i smešna i zabavna. Istovremeno filmska kritika, teorija filma, istorija sedme umetnosti i memoari, knjiga „Cinema Speculation“ napisana je jedinstvenim stilom koji će prepoznati svi fanovi „Uličnih pasa“ i „Petparačkih priča“ i sa specifičnim pogledom na filmove, koje može da ima samo jedan od najvećih praktičara ove umetničke forme ikada.“

Promo/Laguna
 

Tarantino je prošle godine objavio roman „Bilo jednom u Holivudu“, koji je nedavno dobio srpski prevod. To je bila novelizacija njegovog istoimenog hit-filma iz 2019. godine sa Margo Robi, Leonardom Dikapriom i Bredom Pitom u glavnim ulogama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike