De Niro je insistirao da u pištolju bude pravi metak: Jeziva igra smrti u filmu „Lovac na jelene“ (VIDEO)

11.11.2021

10:05

0

Izrazito antiratni u svom stavu, osvojio je Oskara za najbolji film i najbolju režiju 1979. godine, ali će zauvek ostati upamćen po svojoj kultnoj i duboko uznemirujućoj sceni ruskog ruleta

De Niro je insistirao da u pištolju bude pravi metak: Jeziva igra smrti u filmu „Lovac na jelene“ (VIDEO)
robert de niro - Copyright Robert de Niro/Profimedia

Legendarni Robert De Niro je dobro poznat po svojim metodama glume, stavljajući druge glumce i članove ekipe na test u filmovima kao što su “Cape Fear” ili “Taksista” reditelja Martina Skorsezea. Međutim, u čuvenom filmu “Lovac na jelene” Majkla Ćimina, u kome je igrao sa Meril Strip i Kristoferom Vokenom, glumac je doneo verovatno najhrabriju odluku u karijeri.

Izrazito antiratni u svom stavu, “Lovac na jelene” je osvojio Oskara za najbolji film i najbolju režiju 1979. godine, ali će zauvek ostati upamćen po svojoj kultnoj i duboko uznemirujućoj sceni ruskog ruleta.

Film "Lovac na jelene"/Profimedia
 

Ostajući jedan od najupečatljivijih filmova u bioskopima tokom kasnog 20. veka, “Lovac na jelene” imao je dubok uticaj na američku populaciju, izazvavši poziv za buđenje skepticima širom nacije. Kultna scena američke kinematografije, šokirala je ljude širom sveta, uključujući i Džodi Foster, koja scenu označava kao trenutak koji joj je promenio život.

Govoreći u intervjuu za Američki filmski institut, Fosterova objašnjava moć iza scene, ističući:

- Dok svako dodaje pištolj drugome, moraju da predvide da će gledati kako njihov najbolji drug raznosi glavu, sa svakim klikom pištolja njihova veza je još više zacementirana.

Sama scena je bila izuzetno naporna za snimanje, a Majkl Ćimino je odlučio da koristi prave pacove i komarce kako bi poboljšao autentičnost seta. Pored toga, lokalni tajlandski glumac Somsak Sengvilai, koji je doveden da igra vijetnamskog vojnika, zamoljen je da iznenadi lik Kristofera Vokena šamarajući ga, čineći reakciju američkog glumca još iskrenijom.

Film "Lovac na jelene"/Profimedia
 

Međutim, u jednom od najhrabrijih zahteva Roberta De Nira, on je takođe pitao da li bi se u revolver koji se koristio u sceni ruskog ruleta mogao ubaciti pravi metak da bi se pojačao intenzitet dramatičnog trenutka. De Nirov kolega Džon Kazale pristao je na zahtev iako je, razumljivo, zahtevao da opsesivno proverava pištolj pre svakog pokušaja kako bi se uverio da metak nije sledeći u komori.

Prisećajući se vremena kada je radio na ovom uticajnom ratnom filmu, Robert De Niro je za GQ rekao:

- Svidela mi se priča i dijalog. Samo sam mislio da je to sjajan scenario. Bilo je tako jednostavno i izgledalo mi je tako stvarno. Svidelo mi se što likovi nisu mnogo govorili, što nije bilo ničega što bi bilo snishodljivo ili zaštitnički prema njima.

Film "Lovac na jelene"/Profimedia
 

Uvršten na svaku listu najboljih filmova o ratu u Vijetnamu ikada snimljenih, “Lovac na jelene” pridružuje se “Apokalipsi sada” Frensisa Forda Kopole i “Vodu” Olivera Stouna kao jedan od najboljih filmova ovog žanra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: headliner.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike