Hemija Džulije Roberts i Šona Pena u seriji "Gaslit": Brak pun ljubavi i mržnje (FOTO/VIDEO)

06.06.2022

15:00

0

"Njihova veza je bila kao Votergejt", kaže Robi Pikering, scenarista

Hemija Džulije Roberts i Šona Pena u seriji "Gaslit": Brak pun ljubavi i mržnje (FOTO/VIDEO)
profimedia-0684469036 - Copyright Džulija Roberts i Šon Pen Profimedia

Šon Pen i Džulija Roberts u seriji "Gaslit" koja govori o aferi Votergejt iz jednog sasvim novog ugla, igraju bračni par Mičel.

Ovo dvoje slavnih glumaca uspelo je sa velikim uspehom da prikaže bračni par Mičel, koji je uticao na tok istorije SAD. Njihov brak je bio istovremeno sjajan i užasan, pun ljubavi i mržnje.

Šon i Džulija su uspeli da uspostave posebnu hemiju tokom snimanja i prenesu svu slojevitost, hemiju i elektricitet koji je stalno bio prisutan u odnosu ovog bračnog para, piše "Vanity Fair".

Džulija Roberts Profimedia
 

Marta Mičel je bila prva žena uzbunjivač, dok je  njen suprug  Džon, državni tužilac Ričarda Niksona, pokušao da prikrije aferu "Votergejt". Nikson je mnogo kasnije tvrdio da afera nikad ne bi bila otkrivena da nije bilo Marte.

- Njihov brak je bio kao Votergejt - kaže Robi Pikering, kreator serije "Gaslit".

Džon Mičel, Niksonov državni tužilac bio je na lošem glasu i pre ove afere kao i njegov brak.

- Brak Džona i Mičel bilo je zabavno gledati ali u suštini on je bio užasan - kaže tvorac ove serije.

Da bi opisao težinu ovog braka, Pekering je izneo nimalo lako poređenje.

- Fašizam je u početku mnogo zabavan. Zato to ljudi i rade - objašnjava Pakering težinu nekg odnosa.

Šon Pen Profimedia
 

Serija je zapravo fokusirana na dva para, a glavni par je onaj koji igraju Šon Pen i Džulija Roberts.

Jedna od prvih scena koja uvodi u složenost celog odnosa i priče je kada državni tužilac Džon zatiče svoju suprugu kako daje neovlašćeni intervju. Džon veruje da je njegova žena bila ljubomorna zbog držanja Niksona prema njenom mužu .

- Vidite kako Džon Mičel istovremeno obožava svoju ženu ali je i mrzi. To je tako smešno, tužno i tragično i romantično u isto vreme - objašnjava tvorac serije.

Prikazati na pravi način slavu Marte sedamdesetih godina koja je bila poznatija i od Niksona bio je izazov koji se mogao rešiti samo dobrim kastingom. Zato tvorac serije smatra da je Džulija Roberts koja je najpoznatija glumica već 30 godina bio najbolji izbor, prenosi Vanity Fair.

- Nisam želeo još jednu zvaničnu priču o velikim ljudima i velikim ženama istorije. Želeo sam da napravim  nešto zabavno sa čim se mogu povezati, što je istovremeno, tragično, smešno i tužno - izjavio je scenarista o seriji "Gaslit", koja je imala premijeru u aprilu.

Prema njegovim rečima bračni par Mičel je imao priličan dobar smisao za humor, a Džulija Roberts i Šon Pen, su uspeli na fantastičan način da uspostave hemiju između sebe tokom snimanja i na jedinstven  način prenesu sliku i težinu ovog braka koji je uticao na istoriju SAD.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vanity Fair

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike