Nikolas Kejdž otkrio zbog čega je odbio uloge u dva kultna holivudska hita: Jedna stvar je presudila

27.04.2022

05:30

0

Filmovi iz obe franšize ostvarili su nemerljiv uticaj na žanrove naučne i epske fantastike, ali i na popularnu kulturu uopšte

Nikolas Kejdž otkrio zbog čega je odbio uloge u dva kultna holivudska hita: Jedna stvar je presudila
Nikolas Kejdž - Copyright Profimedia

Filmska tetralogija „Matriks“ zaradila je blizu 1,8 milijardi dolara na bioskopskim blagajnama. Trilogija „Gospodar prstenova“ je bila još uspešnija sa blizu 3 milijarde dolara prihoda od prodaje ulaznica.

Filmovi iz obe franšize ostvarili su nemerljiv uticaj na žanr naučne fantastike (u slučaju „Matriksa“) i žanr epske fantastike (u slučaju „Gospodara prstenova“), ali i na popularnu kulturu uopšte.

Kijanu Rivs, film “Matrix”/Profimedia
 

Imajući sve ovo u vidu, teško je zamisliti zašto bi neko odbio da se pojavi u ovim ostvarenjima. Doduše, u trenutku kada su planirani, nije bilo moguće pretpostaviti kako će ispasti na kraju i da li će se dopasti publici, ali već na osnovu njihovih scenarija bilo je jasno da se radi o vizionarskim projektima.

Gospodar prstenova / Profimedia
 

Nikolas Kejdž je, verovali ili ne, rekao „ne“ producentima i autorima oba filmska projekta, a svoju odluku je obrazložio sledećim rečima:

- Odbio sam ponude da igram u „Matriksu“ i „Gospodaru prstenova“ jer nisam želeo da provedem tri godine na Novom Zelandu, Australiji ili gde već, daleko od svog doma i svog sina Vestona - rekao je Kejdž i dodao:

- Da se razumemo, ne postoji verzija Nika Kejdža koja ne želi da provodi što više vremena sa svojom decom i koja bi stavila karijeru ispred njih - objasnio je čuveni glumac u nedavnom intervjuu za magazin People.

Nikolas Kejdž, film "The Unbearable Weight of Massive Talent"/Profimedia
 

Nikolas Kejdž je nakon decenije pojavljivanja u ne tako uspešnim akcionim filmovima, prošle godine igrao u veoma cenjenoj niskobudžetnoj drami „Svinja“. Ove godine ga možemo gledati u akcionoj komediji „Nepodnošljiva težina blistavog talenta“, koja je već naišla na odličan prijem filmske javnosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: City magazine

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike