Lik iz Đoletove pesme u filmu Alekse Balaševića: Glumac odabran po želji "panonskog mornara"

15.05.2022

16:01

0

Autor: Dejan Ćirić

„Imamo veliki teret da ta uloga ostane večna“, ističe mladi umetnik

Lik iz Đoletove pesme u filmu Alekse Balaševića: Glumac odabran po želji "panonskog mornara"
Copyright Antonio Ahel/ATAImages/Facebook

Nešto više od godinu dana je prošlo od kada nas je napustio Đorđe Balašević, ali osim što će se njegove pesme zauvek slušati ovaj veliki umetnik svoj život nastavio je i kroz svoje naslednike Jovanu, Jelenu i Aleksu, kojem je 11. maj, Đoletov rođendan, ove godine bio poseban.

Tanjug/Jaroslav Pap
 

Naime, deo Đorđeve publike veoma je zainteresovan za rad njegovog sina, mladog umetnika i producenta Alekse Balaševića, koji u oktobru treba da počne snimanje novog filma "Megdan".

Glavne uloge poverene su Viktoru Saviću i Aleksandru Radojičiću, ali i jednoj holivudskoj zvezdi. Aleksa je nedavno posetio Moldaviju gde mu se upravo na očev rođendan desilo nešto posebno.

Aleksa Balašević „Dobro jutro, Srbijo" screenshot
 

- Boravio sam u Moldaviji na jednom velikom konkursu i tenderu koji nam je, bogu hvala, realizovan za film. Uradili smo ogromnu stvar za naše ostvarenje. Primio nas je Ivan Čeban, gradonačelnik Kišinjeva, glavnog grada Moldavije. Potvrdili su nam veliku pomoć i podršku za film, i to baš 11. maja, na rođendan mog oca. Verujem da je to poklon s neba od najboljeg ambasadora gore - nebeski ambasador je uradio svoje. On ne pripada samo meni već svima nama - poručio je Aleksa iz Moldavije za Kurir i otkrio ko će, pored Savića i Radojičića, igrati u njegovom ostvarenju.

Aleksa Balašević Youtube printscreen „Podcast Inkubator"
 

- Očekuju se Nina Seničar, Jovana Balašević, Enis Bešlagić, kao i nekoliko moldavskih glumaca. Reditelj filma je Gvozden Đurić, koji je osvojio nagradu u Kanu sa serijom "Kljun" - otkrio je Balašević.

Inače, Aleksi je veoma važno da sve vezano za ovaj film ispadne kako treba, a ostvarenje bi, kako je ranije najavio za Kurir, pred gledaoce trebalo da stigne na proleće ili leto 2023. godine.

Antonio Ahel/ATAImages
 

- Imamo veliki teret da uloga lika iz očeve pesme ostane večna. S obzirom na to ko će biti glumac i ko je bio Đoletova želja, mislim da nema greške - zaključio je Aleksa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike