Porodica Balašević predstavila novu Đoletovu pesmu i antologiju poezije: Suze, smeh i sećanja u Ulici Jovana Cvijića (FOTO/VIDEO)

30.04.2022

08:01

0

Olivera, Jovana, Jelena i Aleksa su istakli da je dvorište njihove kuće uvek bilo čarolija detinjstva

Porodica Balašević predstavila novu Đoletovu pesmu i antologiju poezije: Suze, smeh i sećanja u Ulici Jovana Cvijića (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Tanjug/Strahinja Aćimović

U Ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu ispred porodične kuće Ðorđa Balaševića sinoć je njegova porodica za komšije, prijatelje i poštovaoce njegovog dela organizovala predstavljanje antologije poezije “Dodir svile”.

Nova knjiga sadrži neobjavljene Đorđeve pesme, kao i njegovu prepisku sa suprugom Oliverom.

Predstavljanje antologije "Dodir svile" i nove pesme Đorđa Balaševića Tanjug/Nenad Mihajlović
 

Premijerno je emitovana i do sada nepoznata pesma preminulog kantautora, a njegove antologijske hitove pevali i svirali tamburaši. Emitovani su i delovi Balaševićevih koncerata, kao i njegovi govori.

Prisutnima su o lepim sećanjima i zajedničkim doživljajima pričali Olivera,  Aleksa, Jovana i Jelena Balašević.

Predstavljanje antologije "Dodir svile" i nove pesme Đorđa Balaševića Tanjug/Nenad Mihajlović
 

Jelena Beba Balašević je rekla da kada bi se pravio "robotip" oca trebalo bi da liči na njihovog.

- Prošlo mi je kroz glavu kako bi izgledalo kada bi trebalo da ja, a neću, napišem knjigu o svom detinjstvu i kad bi to bilo po uzoru na tatinu knjigu. To bi bilo nemoguće, ne samo zato što je on pisao vanvremenski, nego zato što je u našoj kući svaki dan bio praznik - rekla je Jelena Balašević i dodala:

- Imam fotografije, neka shvate ovo novinari ozbiljno, gde su Olja i Ðole obučeni kao lovac i Crvenkapa, a Jovana kao baba sa velikim naočarima. Ja nisam htela da učestvujem u tome. Uglavnom, imperativ je bio da nekog obraduješ, nasmeješ, da nekog iznenadiš. Tako je i dalje, jer nas je on tako naučio, bio je veliki dečak - ispričala je Jelena.

Porodica je istakla da je dvorište njihove kuće uvek bilo čarolija detinjstva i za njih i za Jovanine ćerke, a Olivera je rekla da će uskoro i treće unuče učestvovati u čaroliji, jer je Aleksina izabranica u drugom stanju.

Sve priče o Ðoletu prisutni su ispratili aplauzom, smehom ili uzdahom. Porodica je zahvalila svima koji su došli naročito onima koji nisu iz Novog Sada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike