Komedija koju je napisao Đorđe Balašević uskoro pred publikom: Nesrećna priča sa srećnim krajem

08.02.2022

07:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Komad je zamišljen sa puno muzike i humora, malo istorijskih podataka, benignih sukoba i zapleta

Komedija koju je napisao Đorđe Balašević uskoro pred publikom: Nesrećna priča sa srećnim krajem
Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

- Đole je napisao komediju, dramu, prvu i jedinu pozorišnu predstravu. Svaka njegova reč zaslužuje da nađe svoje mesto pred publikom i na sceni, gde je on bio apsolutni kralj. Ta predstava će biti sve ono što je on - Đole! - ekskluzivno je otkrila Jelena Beba Balašević, naslednica slavnog kantautora, gostujući na Naxi radiju.

Beba Balašević Promo/Željka Dimić
 

Rediteljka je govorila o detaljima vezanim za Balaševićeva dela, koje publika još uvek nije čula i videla, a koja su ostala iza slavnog kantautora:

- Ako izuzmemo "Kao rani mraz" koji je pisan u formi scenarija, ovo je prvi dramski tekst koji je Đole napisao. Naslov i dalje ne možemo otkrivati pošto se radi o specifičnoj igri reči, ali predstava je komedija situacije u kojoj se nekoliko karaktera nalazi u okolnostima koje su bile nesrećne za ovu zemlju i društvo. Komad je zamišljen sa puno muzike i humora, malo istorijskih podataka, benignih sukoba i zapleta, naravno sa srećnim krajem - ističe Balaševićeva.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Kako je emisija "Mojih 50" čuvena po tome što u njoj istaknute ličnosti biraju omiljenu muziku i kroz priče o pesmama otkrivaju mnogo toga iz svog života, ovonedeljno izdanje poznate emisije Naxi radija doneće do sada neispričane priče o porodici Balašević i njenim članovima.

Govoreći o pesmi "Naopaka bajka" koju je Đorđe napisao kada je Beba doživela tešku saobraćajnu nesreću 1999. godine, naslednica velikog umetnika kaže da je to jedina "tatina pesma koju izbegava da čuje".

Beba Balašević Promo/Željka Dimić
 

- Bojim je se na neki način. Sećam se kada je došao iz studija i rekao mi da će napraviti pesmu koja je vezana za događaj koji se celoj mojoj porodici desio kada sam ja imala saobraćajnu nesreću. Bila sam teško povređena i to je, nažalost, ostavilo dubok trag na sve nas za ceo život. Ipak, iz toga smo zajedno izašli kao pobednici. To je jedina pesma koju izbegavam u širokom luku. Vraća me na taj period koji je izgledao kao jedan tunel, bez i najmanjeg zraka svetlosti. Na sreću smo prevazišli to, svi zajedno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike