Prvi srpski film na Netflixu "Nečista krv - Greh predaka" titlovan na još pet jezika

22.04.2022

12:00

0

Prevodi se rade uz podršku Ministarstva kulture i informisanja

Prvi srpski film na Netflixu "Nečista krv - Greh predaka" titlovan na još pet jezika
Copyright Anđela Jovanović, film “Nečista krv” Promo/This and That produkcija

Film "Nečista krv - Greh predaka" reditelja Milutina Petrovića na platformi Netfliks biće dostupan i sa titlovima za mađarski, češki, poljski, rumunski i bugarski jezik, najavili su danas producenti.

Prevodi se rade uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, a trenutno se "Nečista krv - greh predaka" na Netfliksu može pogledati sa titlovima za srpski, engleski i turski jezik, kaže se u saopštenju.

Katarina Radivojević, film "Nečista krv" Promo/Fame Solutions
 

"Nečista krv - greh predaka", drama epohe smeštena u tursko Vranje polovinom 19. veka, prvi je film na srpskom jeziku koji se našao na Netfliksu, od ovog januara.

Film produkcijske kuće “Dis end det” nastao je po motivima dela Bore Stankovića (1876-1927) i naknadno pronađenom scenariju Vojislava Nanovića (1922-1983), u adaptaciji Milene Marković, a imao je premijeru letos na Palićkom festivalu, dok je nedavno prikazana i televizijska serija.

Anđela Jovanović i Katarina Radivojević / Promo/Fame Solutions
 

Radnja filma “Nečista krv – Greh predaka” se dešava pre Sofkinog rođenja i prati priču o njenom dedi Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom.

”Nečistu krv - greh predaka” su između ostalih podržali Ministarstvo kulture i informisanja preko Filmskog centra Srbije i konkursa za filmove sa temom od nacionalnog značaja, kao i Medija kreativna Evropa i Delegacija EU u Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike