Film “Ljudska komedija” u bioskopima: Skandalozna ljubav između pesnika i baronice (FOTO/VIDEO)

04.03.2022

12:30

0

Na nedavno dodeljenim Cezar nagradama, Đanolijev film pobrao je brojne nagade

Film “Ljudska komedija” u bioskopima: Skandalozna ljubav između pesnika i baronice (FOTO/VIDEO)
izgubljene iluzije 1 - Copyright Foto: Promo/MegaComFilm

Benjamin Voisin je najnovijem ostvarenju Gzavijea Đanolija  „Ljudska komedija“  oličenje ambicioznog čoveka koji dolazi u Pariz početkom 19. veka kako bi ostvario svoje snove.

Na nedavno dodeljenim Cezar nagradama, Đanolijev film pobrao je brojne nagade i to za: najbolju kinematografiju, za najbolje adaptiran scenario, za najboljeg mladog glumca koji obećava, za najbolju sporednu mušku ulogu, za najbolju kostimografiju i produkciju, i najvažnije za najbolji film.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Film je rađen po motivima istoimenog romana Onore de Balzaka. Glavni junak je Lisjen de Ribampre, mladi pesnik, koji je ludo zaljubljen u baronicu de Baržeton. Kako bi izbegli skandal, odlučuju da zajedno pobegnu u Pariz. Međutim, stvari se ubrzo menjaju Lisjen ostaje sam, izgubljen i odbačen, osvetu pronalazi u objavljivanju skandaloznih tekstova.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Prve kritike su se već proširile medijima, između ostalog u američkom časopisu Varajeti (Variety) ističe se da je Gzavije Đanoli, autor uspešnih festivalskih filmova,  uspeo da prenese savršenu devetnaestovekovnu gozbu na veliko platno, ali da istovremeno napravi jedan od najromantičnijih i najsavremenijih filmova u godini.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

U nekoliko scena u filmu se pojavljuje i bard francuskog glumišta Žerar Depardje (Zelena karta, Čovek sa gvozdenom maskom, Asteriks i Obeliks u Britaniji).

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Kako bi uporedio savremeno vreme i period u koji je smešten film, glavni glumac Benjamin Voisin je rekao: „Veoma je mračno biti deo ove generacije. Istina je da društvene mreže, se ne smatraju zdravim, ali ne možemo reći da u neko smislu to njie postojalo i pre. Veoma sam srećan što sam okružen ljudima koji, traže nešto zanimljivije i manje površno. To je ono čega se najviše plašim u godinama koje dolaze“.

Film „Ljudska komedija“ se trenutno nalazi na 50. FEST-u u okviru Gala programa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike