Film sa Džonijem Depom koji je sniman u Srbiji favorit za Tviter Oskara (FOTO/VIDEO)

01.03.2022

18:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Posebna kategorija "Fan Favourite Award" omogućava publici širom sveta da do 3. marta glasa za svoj omiljeni film, koristeći hešteg #OscarsFanFavorite na Tviteru ili putem stranice OscarsFanFavorite.com

Film sa Džonijem Depom koji je sniman u Srbiji favorit za Tviter Oskara (FOTO/VIDEO)
Copyright Film "Minamata" / Promo

Film "Minamata", sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, jedan je od favorita za osvajanje posebne nagrade na osnovu glasova publike na Tviteru, koju Akademija filmskih umetnosti i nauka zvanično uvodi od ovogodišnje dodele Oskara, saopštili su producenti filma.

Ovo ostvarenje reditelja Endrua Levitasa rađeno je u koprodukciji kompanija Samuel Goldwyn Films i Iervolino & Lady Bacardi Entertainment, osnivača kompanije Iervolino Studios za produkciju kratkometražnih animiranih filmova u Srbiji.

Film “Minamata” / Promo
 

Segmenti ovog filma snimani su u Beogradu tokom 2019. godine, a „Minamata“ je premijerno prikazana u našoj zemlji na prošlogodišnjem Festu.

Posebna kategorija po imenu "Fan Favourite Award", omogućava publici širom sveta da do 3. marta glasa za svoj omiljeni film, koristeći hešteg #OscarsFanFavorite na društvenoj mreži Tviter ili putem stranice OscarsFanFavorite.com, a dnevno je moguće glasati do 20 puta.

Film „Minamata“ zasnovan je na istinitoj priči i istoimenoj knjizi Ejlin Mioko Smit i Judžina Smita.

Film “Minamata” / Promo
 

Radnja se odvija 1971. godine, kada Smit, proslavljeni fotoreporter čiji lik tumači Džoni Dep, dobija zadatak da otputuje u japanski grad Minamatu, mesto opustošeno trovanjem živom. Kako bi otkrio istinu i razotkrio hemijsku kompaniju odgovornu za katastrofu, on koristi moćne fotografije, kako bi šira javnost saznala istinu o Minamati.

Na osnovu učešća u lokalnim projektima, kao i na osnovu kontinuirane promocije umetničke zajednice Srbije u svetskim medijima, Depu je 15. februara ove godine dodeljena Zlatna medalja za zasluge Republike Srbije.

Ovogodišnja dodela Oskara biće održana 27. marta u Los Anđelesu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike