Počelo licitiranje za favorita dodele Oskara: Niko ne pominje “Gučijeve”, svi tipuju na jedan film

28.01.2022

18:00

0

Groznica dodele polako počinje da se širi najpre na one u svetu filma, čija je sudbina na bilo koji način povezana s njim, pa onda i na fanove najprestižnije svetske nagrade - simbola uspeha i glamura

Počelo licitiranje za favorita dodele Oskara: Niko ne pominje “Gučijeve”, svi tipuju na jedan film
Copyright Tanjug/Photo by Matt Sayles/Invision/AP, File)

Ko su favoriti, kome je Oskar suđen, a ko će biti najveći gubitnik, teme koje se raspredaju u svim medijima koji se bave filmom kao i udruženjima filmskih profesionalaca.

Znamo kojih 276 filmova ispunjava uslov za Oskara, a 8. februara ćemo saznati 10 filmova koji će ući u završnicu  ove trke.

Benedikt Kamberbač, film “Moć psa”/Profimedia
 

Udruženje (SAG AFTRA) koje uključuje 160.000 profesionalaca, glumaca, novinara, radio voditelja, umetnika, pevača i drugih proglasili su filmove “Belfast” i “Moć psa” aposlutnim favoritima za Oskara ali postoji jedan mali problem, piše Variety - ovo udruženje i ne glasa za Oskara .

Scena iz filma Belfast/Profimedia.rs
 

Koliko su nezahvalna ova predviđanja govori podatak da svako udruženje ima svog favorita, a da je film “Dina” jedini koga vide svi kao favorita u različitim kategorijama, ali ne i u onoj koja je neophodna da bi dobio Oskara za najbolji film.

“Dina” / Profimedia
 

Netfliks prema Nagradi udruženja producenata (PGA awards) može da računa da će sa svoja tri filma “Moć psa” , “Don’t Look Up”  i “Tick, Tick … Boom!” ući u deset nominovanih za Oskara.

Leonardo Dikaprio, film "Don't Look Up"/Profimedia
 

Od filmova koji su često spominjani kao potencijalni kandidati za Oskara, na listi nominovanih se nisu pojavili "Macbeth" u režiji Džoela Koena i "Gučijevi" koju je režirao Ridli Skot.

Profimedia
 

Stručnjaci smatraju Američko udruženje redItelja vrlo pouzdanim indikatorom za Oskara, jer su pobednici u njihovom izboru u poslednjih 18 godina u 16 navrata osvojili zlatnu statuu.

Promo / MCF
 

Ovom udruženju favoriti su svemirska bajka "Dina", tinejdžerska hronika s ukusom '70-ih "Licorice Pizza", i nova verzija mjuzikla "Priča sa zapadne strane" u režiji Stivena Spilberga.

Ipak, za ime konačnog pobednika moraćemo da sačekamo 27. mart.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Variety

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike