Frensis Mekdormand je nova Ledi Magbet: Uloga zbog koje će trostruka oskarovka ući u istoriju?

23.11.2021

14:05

0

Ovo je prvi veliki filmski projekat Džoela Koena bez njegovog brata Itana, koji je uz velike pohvale kritike, premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Njujorku

Frensis Mekdormand je nova Ledi Magbet: Uloga zbog koje će trostruka oskarovka ući u istoriju?
187037_profimedia-0633417767_f - Copyright Frensis Mekdormand/Profimedia

Frensis Mekdormand prošle godine je postala prva žena koja je nominovana za Oskara za glumu i produkciju u istoj godini.

Nakon što je osvojila Oskara za najbolju žensku ulogu u filmu "Zemlja nomada", kao i za produkciju tog filma, sada je ponovo među favoritima za najprestižniju filmsku nagradu u istim kategorijama za film "Tragedija Magbeta".

Ako joj ponovo pođe za rukom da osvoji te nagrade, postaće prva osoba u istoriji Akademije filmskih umetnosti, kojoj je to uspelo dve godine zaredom, piše Variety.

Profimedia
 

"Tragedija Magbeta" je prvi veliki filmski projekat Džoela Koena bez njegovog brata Itana, koji je uz velike pohvale kritike, premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Njujorku.

U jednom ranijem intervjuu Mekdormandova je ispričala kako je prvi put u "Magbetu", još od školskih predstava, igrala pre šest godina.

- Drago mi je što to nisam uradila ranije. Uloga ledi Magbet je mala uloga i nisam želela da budem u lošoj produkciji. Htela sam da sačekam da radim sa Denom Salivanom i Konlet Hil koji su igrali „Magbeta“ u Berkliju, pozorištu koje stvarno poštujem, a onda i sa Džoelom i Denzelom. Drago mi je što to nisam uradila kao mlađa i što sam čekala, jer nas je to dovelo ovoj interpretaciji, koja je prema mom mišljenju zaista fascinantna. Oni su stariji par koji je na kraju svojih ambicija, pre nego na njihovom početku - rekla je glumica za Dedlajn.

Profimedia
 

Vošington je na predstavljanju filma na Festivalu u Njujorku izjavio da je za njega Šekspir "ultimativni izazov i ultimativna nagrada. Mesto gde sam počeo i gde želim da završim".

On je u pozorištu igrao u mnogim Šekspirovim dramama, a pojavio se i u ekranizaciji njegove komedije "Mnogo buke ni oko čega" iz 1993. godine.

Frensis Mekdormand smatra da je on bio savršen izbor za Magbeta.

- Nema mnogo glumaca, savremenika mojih godina, koji mogu da iznesu taj lik, niti onih koji su tako konzistentno u pozorištu, kao što je Denzel. Iako on i ja većinu vremena provodimo radeći na filmu, posvećeni smo i pozorištu tokom cele karijere - rekla je tada glumica.

Profimedia
 

Film bi trebalo da se nađe u bioskopima 25. decembra, a od 14. januara biće i na striming platformi Apple Plus.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: euronews.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike