"Kavčane" privode zbog eksplozije na Cetinju: Vojni specijalac satima saslušavan zbog "škaljaraca"

22.06.2024

10:41

0

Autor: 24sedam

Nekoliko sati saslušavan "kavčanin" sa bogatim iskustvom u vojsci

"Kavčane" privode zbog eksplozije na Cetinju: Vojni specijalac satima saslušavan zbog "škaljaraca"
Copyright Tanjug printscreen

U istrazi o bombaškom napadu na Cetinju u kom su prekjuče poginula dvojica "škaljaraca" i još dvojica njih teško ranjena, ispitno je više osoba. Najduže, nekoliko sati, ispitivan je pripadniku suprotstavljenog "kavačkog klana", koji je i ranije hapšen zbog teških krivičnih dela, a ima veliko iskustvo u vojsci.

Osim saslušanja, mahom pripadnika kavačkog klana, policija je i juče skidala snimke sa nadzornih kamera, prikupljala obaveštenja od građana, a na terenu je bio veliki broj operativaca.

U eksploziji vojne mine MRUD, postavljene na drvetu, na visini od sedam metara, ispred Sportskog centra na Cetinju likvidirani su Dragan Roganović (36) i Petar Kaluđerović (20), a teško su povređeni Taso Jovanović (46) i Mihajlo Borozan (29). Teške povrede zadobila je i starija Cetinjanka (66), koja je u trenutku eksplozije prolazila pored Sportskog centra.

Razorna bomba je aktivirana na daljinu u trentuku kada su četvorica pripadnika "škaljarskog klana" izašli iz blindiranog "mercedesa" i krenuli ka obližnjoj teretani.

Dvostruko ubistvo i ranjavanje dvojice Cetinjana nastavak je rata klanova koji bukti od kraja 2014. godine i u kom je život izgubilo više od 60 ljudi, među kojima i pet slučajnih žrtava. Pojedinici su više puta bili na meti, ali su preživeli ranjavanja. Serija likvidacija počela je ubistvom Gorana Radomana u Beogradu, iz čijeg stana u Valensiji je nestao tovar od 200 kilograma kokaina. Upravo je poginuli Roganović, inače bivši bokser, bio telohranitelj Radomana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike