Hirurški raport posle eksplozije na Cetinju: Jovanović kritično zbog raznete noge (FOTO/VIDEO)

20.06.2024

13:56

0

Autor: 24sedam

U toku operacija Tanasija Tase Jovanovića koji je u eksplozii ostalog bez nogu

Hirurški raport posle eksplozije na Cetinju: Jovanović kritično zbog raznete noge (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug printscreen

Hirurg Peđa Milošević izjavio je da je jutros na Cetinju u eksploziji bombe povređeno petoro od kojih je dvoje zbog težine povreda preminulo - jedno u cetinjskoj bolnici, a drugo u Podgorici.

Milošević je za Tanjug rekao da je na cetinjsku hirurgiju dovedeno troje, dok je dvoje odvezeno privatnim kolima u Podgoricu. Teško povređeni Dragan Roganović je, kako kaže, preminuo u bolnici na Cetinju i pored velikih napora lekara da ga reanimiraju. 

Dvoje ostalih, među kojima je i kako kaže baka, prolaznica, će se izvući, iako su prebačeni u Podgoricu, radi daljih analiza. Naglasio je da su mu kolege rekle da je u Kliničkom centru Crne Gore u toku operacija Tanasija Tase Jovanovića kojem je eksplozija između ostalog raznela nogu.

Hirurg objašnjava da svi povređeni su mladi od 25 do 50 godina, osim bakice od oko 65.

Dosije nastradalih "škaljaraca"

  • Nastradali Dragan Roganović (36) bio je bokser, uspešni sportista, koji je nekoliko puta bio na nišanu nepoznatih osoba. Bio i telohranitelj Gorana Radomana, koji je u februaru 2015. godine kao prva žrtva u škaljarsko-kavačkom ratu ubijen u Beogradu;
Printscreen/Facebook/Dragan Roganović ROGO
Dragan Roganović

 

  • Petar Kaluđerović (20) je najmlađi od trojice braće. Njegovo ime je poslednji put u žižu javnosti dospeo 11. aprila ove godine. Sa danas povređenim Mihajlom Borozanom sa svojom braćom Vladimirom (34) i Milanom Kaluđerović (35) hapšen je u Podgorici zbog sumnje da je izvršii krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

- Roganović je stigao u bolnicu u teškom stanju, bez vitalnih znakova života. Eksplozija mu je povredila pluća, glavu, oči. Bile su to povrede i krvarnje visokog stepena. Pokušali smo reanimaciju da ga vratimo u život. Intubirali ga, ubacili tubus i dali kiseonik. Pokušali manuelno masažom srca da ga vratimo u život. Povrede su, međutim, bile takve da nismo uspeli ništa da uradimo - kazao je on. 

Što se tiče ostalih dvoje - momka Mihajla Borozana povredili su šrapneli u vrat, noge, abdomen.

Teške biografije

  • Tanasije Tasa Jovanović bivši je fudbaler i vlasnik lokala, od kada je okačio kopačke o klin, samo puni vesti rezervisane za crnu hroniku. Robijao zbog ranjavanja kuma na Cetinju, a u zatvoru postao Fejsbuk zvezda;
  • Mihajlo Borozan (29) bio je blizak nastradalim "škaljarcima" Petru Kaluđeroviću i Draganu Roganoviću. Blizak "škaljarskom klanu", a zajedno sa Kaluđerovićem i dvojicom njegove starije braće uhapšen je u aprilu u Podgorici zbog tragova razornih eksploziva koji su pronađeni na njihovim rukama.

- Krvario je i zaustavili smo krvarenje. Mislim da smo ga u stabilnom stanju poslali u Podgoricu, smatramo da smo ga stabilizovali. Baku je pogodio šrapnel u glavu, u vrat i u ramena - rekao je on i dodao da je ona u stabilnom stanju poslata u Klinički centar Crne Gore da se proveri da li ima intrakranijalno krvarenje ispod lobanje. 

Kaluđerović koji je privatno prevezen u Podgoricu je umro, a Jovanovića su sad uveli u salu i bore mu se za život.

- Jovanović ima veoma teške povrede grudnog koša - kazao je hirurg.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike