Novi detalji likvidacije na Cetinju! Ubice su znale da mete voze "blinde", a onda su smislili do sada neviđen način da ih usmrte

20.06.2024

22:00

0

Na Cetinju u blizini Sportskog centra jutros oko 9.10 časova, aktivirana je eksplozivna naprava u kojoj su poginuli Petar Kaluđerović i Dragan Roganović

Novi detalji likvidacije na Cetinju! Ubice su znale da mete voze "blinde", a onda su smislili do sada neviđen način da ih usmrte
Copyright Tanjug printscreen

Vršilac dužnosti pomoćnika Uprave policije za borbu protiv kriminala i korupcije Lazar Šćepanović je saopštio na vanrednoj konferenciji za novinare povodom eksplozije na Cetinju u kojoj su stradale dve osobe, a tri povređene, da je jutros izvršeno teško krivično delo teško ubistvo.

“Obaveštavamo javnost da su lica koja su učestvovala u planiranju ovog dela pratila navike oštećenih lica i koristila prednost u odnosu na njihova specijalna vozila tako što su pokušali da se zaštite od suprotstavljenih kriminalnih grupa”, rekao je on.

Šćepanović je istakao da će nakon veštačenja imati više rezultata.

Tanjug printscreen
 

“A u ovom momentu mogu da kažem da je u fazi izviđaja prikupljanje obaveštenja od građana na Cetinju i primorskih opština”, dodao je on i istakao da su u toku pretresi, te da se nadaju da će ovo krivično delo rasvetiliti, ali mora se imati strpljenja.

Prema njegovim rečima na jednom stablu u visini od sedam metara bila je fiksirana improvizovana eksplozivna naprava.

“Za koju postoji sumnja da je sa određene udaljenosti aktivirana putem daljinskog upravljača, usmerena na četiri lica koja su ulazila u Sportski centar “.

"Imamo podatke da su koristili prednost u odnosu na njihova specijalna vozila sa blindom koja su koristili, na koji način su hteli da se zaštite od delovanja suprostavljenih kriminalnih grupa, i da su na jednom stablu, na visini od sedam metara fiksirali eksplozivnu napravu koja je, postoji osnovana sumnja, aktivirana putem daljinskog upravljača u pravcu četiri lica koja su ulazila u Sportski centar. Među ovim licima nalazila se i slučajna prolaznica, koja je zadobila povrede" istakao je Šćepanović.

Na Cetinju u blizini Sportskog centra jutros oko 9.10 časova, aktivirana je eksplozivna naprava u kojoj su poginuli Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, a tri osobe Tanasije Taso Jovanović (46), Desanka Vujović i Mihailo Borozan (29) su povređeni.

Tanjug printscreen
 

Eksplozija je odjeknula kada su Kaluđerović, Roganović, Jovanović i Borozan ulazili u Sportski centar.

Obaveštajni podaci: U toku obračun kriminalnih grupa

Skup obaveštajnih podataka već duže vreme govori da je u toku obračun kriminalnih grupa. Prethodno su dva krivična dela koja su rasvetena bila i sukob OKG – rekao je v.d. Direktor Uprave policije Aleksandar Radović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Imali su, kaže, obaveštajne podatke - da može doći do ovoga.

- Nažalost, to se obistinilo - dodao je on.

Razumeju, kaže, uznemirenost građana – posebno kada imamo slučajne žrtve.

- Ovo je crvena linija. Crna Gora ne sme sebi dozvoliti nikakve slučajne žrtve. Dužni smo da se suprotstavimo svakom obliku nasilja i zločina. Borba protiv kriminala mora biti prioritet. Neće biti lako, ali zemlja će pobediti. Koristim priliku da pozovem sve donosioce odluka, kako u Vladi, tako i poslanike, da daju svoj konkretan i maksimalan doprinos. Ovaj dan više nikada ne sme da se ponovi – naglasio je Radović.

Brojni tragovi

Tužiteljka Danka Ivanović-Đerić je kazala da će Više državno tužilaštvo (VDT)  hitno preduzeti mjere i radnje kako bi se u što kraćem roku rasvetlio ovaj događaj.

RINA
 

- Tokom uviđaja izuzeti su brojni tragovi koji će biti predmet različitih veštačenja. Uviđaju su prisustvovali policijski službenici, forezničari i veštak za požare i eksplozije. Naložena je obdukcija lica koja su izgubila život. Od UP očekujem posvećenost i saradnju da bi došli do izvršilaca ovog krivičnog dela - poručila je ona.

Kako je ranije potvrđeno nezvanično iz Uprave policije, Petar Kaluđerović stradao je kada je aktivirana eksplozivna naprava u 09.10 sati, dok je, kako saznaje Pobeda, Dragan Roganović povredama podlegao na putu do bolnice.

- Policijski službenici su odmah po saznanju o događaju izašli na teren koji je obezbeđen. Sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, te rasvetljavanja ovoga događaja, službenici Uprave policije u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici preduzimaju intenzivne izviđajne mere i radnje, a o čijem toku i ishodu će javnost biti blagovremeno obaveštena - saopšteno je ranije iz Uprave policije.

RINA
 

Ubijeni su u bezbednosnim službama bili registrovani kao članovi škaljarskog klana. 

Doktor Bolnice Danilo i Predrag Milošević je ranije saopštio da je jedan pacijent teško povređen i da mu bore za život, dok su dva u stabilnom stanju poslata u KCCG. On je, obraćajući se ispred cetinjske bolnice, precizirao da je u eksploziji bombe jutros na Cetinju povređeno šest osoba, od čega je troje dovedeno na hirurgiju. Od siline eksplozije se, prema njegovim rečima, zatresla cela zgrada.

Pacijenti, kako je dodao, svi imaju od 25 do 30 godina.


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike