Deba ubijen u "sačekuši" u Šapcu po "zemunskom receptu": Izrešetan sa 12 metaka bez promašaja iz automobila u pokretu!

21.07.2022

06:00

0

Dejana Jakovljevića pogodili svi hici iz "škorpiona" u glavu i telo

Deba ubijen u "sačekuši" u Šapcu po "zemunskom receptu": Izrešetan sa 12 metaka bez promašaja iz automobila u pokretu!
Dejan Jakovljević Deba i mesto ubistva - Copyright Printscreen/Facebook/DJ/Googlemap

Bivši narko-diler i vlasnik restorana Dejan Jakovljević, poznatiji kao Deba, izrešetan je na današnji dan pre sedam godina u centru Šapca. U njega je, kako je utvrđeno tokom uviđaja, ispaljeno 12 metaka iz "škorpiona" i svi su pogodili žrtvu iako je pucano iz automobila u pokretu. Zbog toga su istražtelji tvrdili da su Jakovljevića likvidirale plaćene ubice koje nisu iz tog grada. One su do danas ostale nepoznate i ovo ubistvo nikad nije rasvetljeno.

Jakovljević je izrešetan 21. jula 2015. godine, oko 21 čas, kod medicinske škole u centru Šapca. On je izrešetan iz crnog automobila "pežo 206" u pokretu u trenutku dok je zaključavao svoj restoran "Čajna kuhinjica".

Pogođen u glavu i stomak Jakovljević je odmah preminuo. Očevici koji su se zatekli u blizini ispričali su da je na Jakovljevića pucano iz crnog automobila u pokretu.

U Jakovljevića su, u trenutku dok je zaključavao svoj restoran „Čarobna kuhinjica“, dvojica muškaraca sasula rafale iz „škorpiona“. Ubice su se nalazile u crnom „reno meganu“. Ovaj automobil je kasnije pronađen zapaljen u blizini sela Tabanović, na desetak kilometara od Šapca.

U trenutku kad je Jakovljević izlazio iz restorana, crni automobil u kojem su bila dvojica muškaraca na trenutak je zastao. Nisu pucali nasumično, već direktno u njega. Pogođen je u glavu i u telo i pao.

Ni staklo nije puklo

Sve se dešavalo naočigled radnice koja je bila u restoranu. Sreća što niko drugi nije povređen, jer je u to vreme bilo mnogo prolaznika.

Printscreen/ Googlemap
 

Sa kakvom preciznošću je likvidiran Jakovljević, pokazuje izgled mesta zločina. Iako restoran ima velike izloge, kao i lokali sa obe strane, stakla nisu razbijena ni na jednom od njih, niti je fasada oštećena bilo gde. To potvrđuje da su egzekutori ovog Šapčanina iskusni profesionalci.

Nemačka mu isplatila odštetu

Jedan od poznanika ubijenog ispričao je za medije da je Jakovljević je desetak godina ranije bio osumnjičen za ubistvo u Nemačkoj, ali je zbog nedostatka dokaza pušten iz zatvora. Nemačka mu je čak isplatila odštetu.

- To što su uradili sa automobilom iz kojeg su pucali ukazuje na to da oni nisu početnici. Naime, kod profesionalaca je često praksa da vozila korišćena za ovakve likvidacije zapale - rekao je za medije posle zločina izvor iz istrage i dodao da je automobil koji su koristile ubice najverovatnije ukraden.

U ekipi koja je obavila uviđaj bili su i forenzičari, koji su detaljno prikupili tragove i izolovali čaure radi DNK analize. Uviđaj je trajao do ranih jutarnjih sati, a forenzičari su se posvetili i zapaljenom automobilu. Pregledan je teren, a uzeti su i uzorci kako bi se utvrdilo kojim sredstvom je zapaljen. Pregledani su i snimci svih kamera video-nadzora, ali uprkos svemu tome ubice su do danas ostale nepoznate.

Pomagao tokom poplava

Šapčani su bili zaprepašćeni ubistvom Dejana Jakovljevića. Iako o njemu u policiji postoji debeo kriminalni dosije u kojem mu se na teret stavljaju poslovi sa narkoticima, sugrađani su o Debi imali dobro mišljenje.

- Kad su bile poplave prošle godine u Šapcu, Deba je pomagao narodu iz ugroženih delova. Slao je hranu i sve što treba. Čuli smo da je bio u zatvoru zbog droge, ali se nikad nije ponašao bahato niti je bilo čime pokazivao da ima problema sa zakonom - pričaju komšije.

Printscreen/ Googlemap
 

Ispred restorana, koji je posle zločina bio zatvoren, dan kasnije videlo se položeno cveće, kao i zapaljena sveća.

Poznato je da je Jakovljević odležao šest godina u zatvoru, jer su ga policajci uhvatili sa četiri kilograma heroina. Po izlasku iz zatvora se povukao, oženio i živeo mirno. Restoran sa domaćom hranom otvorio je tri godine pre nego što je ubijen. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike