Ubica bez promašaja: Ivča Plavi pogođen sa osam metaka iz "kalašnjikova" direktno u srce!

06.11.2023

08:00

1

Ivan Jovanović je ubijen, a njegov bratanac Jovan Jovanović i prijatelj Saša Petrović su lakše ranjeni

Ubica bez promašaja: Ivča Plavi pogođen sa osam metaka iz "kalašnjikova" direktno u srce!
Ivan Jovanović i mesto njegovog ubistva - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7

Ivan Jovanović, poznatiji kao Ivča Plavi, likvidiran je 7 novembra 2016 godine hicima iz automatske puške u "sačekuši" kod "Četničke kafane" u Jagodini. Ubica, sa kapuljačom na glavi, krio se u žbunju blizu kafane u kojoj je Jovanović sedeo sa društvom. Ova likvidacija do danas nije rasvetljena.

Kako je pokazala istraga, ubica je čekao pogodan trenutak i prišao kombiju u trenutku kada su trojica prijatelja ulazila u njega i sasuo ceo šaržer u telo Ivana Jovanovića, a zatim je ušao u drugi automobil, koji je dovezao njegov saučesnik, i pobegao.

Automobil je kasnije pronađen zapaljen u Šljunkari između Bagrdana i Vojske kod Svilajnca.

Od deset metaka koji su ispaljeni iz automatskog oružja, osam su pronađena u grudima Jovanovića. Preostala dva metka ispaljeno je u levo rame Saše Petrovića i desnu nogu Jovana Jovanovića, sa kojima je Jovanović prethodno sedeo u kafani. Reč je, inače, o Ivanovom nerazdvojnom drugu Saši i Ivanovom bratancu Jovanu.

Njih trojica su mirno pila piće, a pred kraj radnog vremena su izašli iz lokala I uputili se prema kombiju. Tada je iz žbunja iskočio ubica sa kapuljačom i "kalašnjikovim" u rukama. Jovanović je pogođen direktno u srce i na mestu je ostao mrtav.

Printscreen/YouTube/Rudar7
Policijski uviđaj posle likvidacije Ivana Jovanovića u Jagodini

Ubici očigledno nije zadrhtala ruka kad je tako precizno pucao u srce žrtve da bi bio siguran da je egzekucija uspela. Ako je ispaljeno deset hitaca, koliko je čaura i pronađeno, i nema tragova po kombiju u kojem je pucano na Ivana, ubica je bio neverovatno precizan.

Sumnjalo se da je Jovanović likvidiran zbog neraščišćenih računa u kriminalnim poslovima, a njegovo ime se pominjalo u mnogim nezakonitim aktivnostima. On je inače tri godine pre ubistva promenio prezime u Momirović što je praksa ljudi iz kriminalnog miljea.

Ivan Jovanović potiče iz ugledne jagodinske porodice, ali je još kao mladić prešao na drugu stranu zakona i počeo je da zapada u probleme.

- Pre dve decenije bacio je bombu na kafić "Tropiko" u Jagodini, a od devedesetih je u gradu poznat po motorima i kao žestoki momak. Imao je krcat dosije. Hapšen više od 15 puta i to zbog trgovine drogom, nelegalnim oružjem, zbog iznuda, nanošenja teških telesnih povreda, napada na policajca, nasilja u porodici - otkrio je izvor medija iz policije posle ubistva Jovanovića.

Jovanovićev bratanac Jovan, zvani Joca Mali, takođe je privođen zbog droge, a Petrović zbog teških krađa, razbojništva, trgovine narkoticima i napada na policajca.

Likvidacija je bila profesionalna, a do danas nije otkriveno ko stoji iza zločina u Jagodini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike