"Škaljarac" hteo da oda 11 ubica: Ubijeni Baranin bio nezgodan svedok

28.02.2024

10:12

0

Autor: 24sedam

Baranin ubijen jer je hteo da progovori o zločinima svojih "škaljaraca"

"Škaljarac" hteo da oda 11 ubica: Ubijeni Baranin bio nezgodan svedok
Copyright Printscreen/Facebook

"Škaljarci" su juče ubili svog pripadnika Edmonda Mustafu (28) kako bi ga sprečili da pred istražiteljima progovori o njihovim zajedničkim kriminalnim akcijama, u kojima je navodno i sam učestvovao, što je po policiji i najverovatniji motiv zločina. 

U Baranina, juče oko 9.10 sati, nedaleko od kuće, pucao je "kolega" iz "škaljarskog klana" Dino Ibrahimović (27).

Ubica je u žrtvu pucao s leđa, kada mu se prišunja na samo desetk metara. Mustafa, koji je bio u društvu sestre, usmrćen je na mestu. Maskirani ubica, obučen u crno, pobegao je kroz prolaz između zgrada električnim trotinetom. Nepun sat kasnije Dino Ibrahimović je identifikovan i uhapšen, a policija je pronašla i crnu torbu sa "kalašnjikovom" koju je bacio tokom potere.

Kako je odabrao klan

Mustafa je gotovo deceniju važio za člana barskog klana i veoma bliskog saradnika Alana Kožara (likvidiran leta 2020. na Krfu), a koji se u ratu crnogorskih klanova “utopio” u "škaljarski klan". Mediji prenose da je upravo ovo ubistvo bilo prekretnica u kriminalnoj karijeri Mustafe. Tada je navodno promenio dres i prešao u suprotni klan - "kavački". U prilog tome govore transkripti brojnih poruka i fotografija koje su na Skaju razmenjivali sada uhapšeni i odbegli policajci, a u kojima tvrde da je Mustafa pod njihovom kontrolom.

Policija je, međutim, juče saopštila da su i Mustafa i njegov ubica Ibrahimović pripadnici istog klana, odnosno "škaljarskog". 

Policajci Petar Lazović i Ljubo Milović i Ivan Stamatović, to pišu dok podnose raport vođi "kavčana" Radoju Zviceru, kojem su obećavali da će Mustafa za više ubistava optužiti tadašnjeg apsolutnog vođu "škaljaraca" Jovana Vukotića.

Policija, ipak, tvrdi da je jučerašnji pucnjava obračun pripadnika iste kriminalne grupe.

Hapšenja i 11 ubistava

Edmond Mustafa je godinama na društvenim mrežama objavljivao da zna ko je od "škaljaraca" naručio i izvršio 11 ubistava, u kojima je, kako je tvrdio i sam učestvovao. Hapšen je zbog krivičnih dela sa elementima nasilja, iznude, nedozvoljenog držanja oružja... U prepiskama sa "Skaj" aplikacije je službena beleška koju je u avgustu 2020. godine, navodno nakon razgovora sa Baraninom, sačinio Lazović.

U tom policijskom dokumentu piše gotovo isto što je Mustafa kasnije objavljivao na Instagramu. Pisao je da zna ko je učestvovao u ubistvima Armina Muše Osmanagića, Andrije Mrdaka, Srđana Vlahovića, Božidara Tomaševića, Željka Vukoslavčevića, Ivana Labana, Slobodana Šaranovića, Nika Roganovića, Miloša Šakovića, Marka Jovanovića, Marka Sjekloće i Jovana Klisića.

Zadužen za nabavku automobila

Ubica Dino Ibrahimović je hapšen više puta: zbog pokušaja ubistva, nasilničkog ponašanja, ali i zbog optužbi da je deo organizovane kriminalne grupe odgovorne za ubistvo Šćepana Roganovića. Novljanin je ubijen na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine.

Za tu likvidaciju odgovaraju Igor Vukotić, Mili Bajramović, Krsto Vujić, Marko Radović, Igor Glavaš, Miloš Komar, Slavko Radulović, Miloš Gvozdenović i Dino Ibrahimović. U ovom zločinu, Ibrahimović je imao zadatak da obezbedi vozila za celokupnu grupu prilčikom izvršenja ubistva.

Vukotiću, Bajramoviću i Vujiću se sudi u odsustvu jer su u bekstvu. Svi optužerni su negirali krivicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike