Haos u sudnici: Belivuk tužioca nazvao falsifikatorom i neznalicom, pa opomenut!

26.03.2024

16:15

0

Odbijen zahtev Marka Miljkovića za izuzeće tužioca Saše Ivanića

Haos u sudnici: Belivuk tužioca nazvao falsifikatorom i neznalicom, pa opomenut!
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright 24sedam/E-Stock Miloš Rafailović

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je prikazivanjem komunikacije sa kriptovane aplikacije "Skaj" nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji su pripadnici optuženi za sedam ubistava, trgovinu drogom, nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Između ostalog prikazana je, kako tvrdi okrivljeni-saradnik Srđan Lalić, fotografija oštećenog I. S. koji sedi u bašti kafića na stadionu FK Partizan i vidi se da ispod očiju ima podlive, kao i fofografija na kojoj oštećeni leži sa vidljivim modricama na licu.

Na glasovnim porukama koje su puštene u sudnici Lalić je prepoznao Miljkovićev glas, koji govori da su ga uhvatili i da ga biju od juče.

Neke od poruka koje su prikazane u sudnici su "Eto vidiš njihovo ljudstvo, to su oni, na šamar sve pričaju. Isekli bi i ovoga nego nije vredan posla" i "Pustili smo ga da ne moramo i njega da deremo. Sreća naleteo je u ponedeljak kad je gužva".

Prema navodima iz optužnice pripadnici ove grupe su oteli I. S. na stadionu FK Partizan gde su ga mučili, tukli i silovali.

Miljković je tražio izuzeće postupajućeg tužioca tvrdeći da je neobjektivan kada je reč o okrivljenom-saradniku Srđanu Laliću, a dodao je i da mu je Lalić ispričao da mu je tužilac rekao da mora da ispriča to što je napisao jer će mu u suprotnom "pokazati čemu služi stolica i najlon u njegovoj kancelariji".

Foto: 24sedam/e-stock/PinkTV/Printscreen
Marko Miljković i Srđan Lalić

Belivuk je zatim ustao i rekao da je postupajući tužilac falsifikator, zbog čega ga je sudija upozorila da ne vređa tužioca.

Belivuk: Kratko bih se osvrnuo na ovo što se juče desilo u sudnici i molim vas da ne dostavite odmah tužilaštvu transkripte od juče, biće i danas i u četvrtak i petak svašta, pa mu dostavite odmah sve. Juče je rekao da hoće da podnese krivičnu prijavu protiv mene za ometanje dokazivanja, a što nije za druge stvari koje sam pričao. Sad ću da kažem zašto nije podneo prijavu protiv Lalića za falsifikovanje, zato što je i sam falsifikator.

Sudija: Optuženi Belivuče, opominjem vas, nemojte da vređate tužioca, ne možete tako da se ponašata

Belivuk: Pa kako da nazovem nekoga ko falsifikuje. Osim što ste mi zabranili ovo da izgovaram tužilac je i neznalica.

Sudija: Belivuče, vi nastavljate. Jeste li završili?

Belivuk: Možda jesam možda nisam, sad ste mi prekinuli misao.

Sudija: Vratite se na mesto, podnet je zahtev za izuzeće tužioca Saše Ivanića

Belivuk: Evo ja ne podnosim.

Sudsko veće je odbacilo Miljkovićev zahtev.

Dalje će u sudnici da budu prikazani dokazi u vezi sa ubistvom Nikole Mitića

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike