"Neka ga osude na doživotnu ako je kriv": Otac osumnjičenog za ubistvo male Danke promenio mišljenje

01.06.2024

12:15

0

"Nemam veze sa tim", kaže Radoslav Dragijević

"Neka ga osude na doživotnu ako je kriv": Otac osumnjičenog za ubistvo male Danke promenio mišljenje
Copyright Printskrin/facebook

Radoslav Dragijević, otac Dejana Dragijevića,(50)  prvoosumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2), kaže da on nema veze sa monstruoznim zločinom, a kako je pušten na slobodu počeo je da se "pere" od sina ubice, što do sada nije radio.

Naime, kako je Radoslav rekao, njegovog sina Dejana Dragijevića policija treba da "ganja". 

- Nek mog sina ganjaju i osude ga na doživotnu, ako je kriv. Nemam veze sa tim. Ja Dejana i njegovog kolegu nisam pitao ni gde idu, ni šta rade kad bi došli da jedu i popiju kafu. Nisam im se mešao u njihove službene stvari - rekao je Rade za Republiku..

Izjava Dragijevića, naglašava njegovu distancu od događaja i sina. On tvrdi da nema nikakve veze sa zločinom i da podržava istragu policije, čak i ako to dovede do osude njegovog sina. Radoslav je inače, branio sina monstruma, a sada je okrenuo ploču kako se bliži utorak, to jest svedočenje Srđana Jankovića.

Srđan Janković (50), iz borskog sela Luka, osumnjičen za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora, do sada se branio ćutanjem, ali je uz dogovor sa braniocem Živadinom Bogdanovićem odlučio da progovori. Saslušanje je, kako smo već pisali, zakazano za 4. jun.

Danka Ili ć(2) je nestala 26. marta u Banjskom polju na placu familije svoje majke Ivane sa kojom je došla iz Bora sa bratom. Za taj zločin su 6. aprila osumnjičeni Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, obojica radnici JKP "Vodovod“ Bor, koji su u pritvoru. Oni su, kako su priznali u policiji, službenim vozilom "fijat panda" udarili Danku, a potom je stavili u automobill, zadavili i bacili na deponiju na Starobanjskom putu. Telo je dva dana kasnije premešteno na nepoznatu lokaciju.

Dejanov otac, Radoslav Dragijević (73) uhapšen je odmah zbog sumnje da je pomogao sinu da premesti telo devojčice koju je prethodno, po sopstvenom priznanju, udavio rukama. Tada je uhapšen i Dejanov brat, Dalibor (40), koji je samo dan kasnije preminuo u pritvoru PU Bor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike