Dva meseca od mučkog ubistva male Danke: Udarili je autom, zadavili i bacili na deponiju, telo još nije pronađeno! (FOTO/VIDEO)

26.05.2024

21:01

0

Za teško ubistvo deteta osumnjičeni su Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot i Srđan Janković (50) iz sela Luka. radnici JKP "Vodovod" iz Bora

Dva meseca od mučkog ubistva male Danke: Udarili je autom, zadavili i bacili na deponiju, telo još nije pronađeno! (FOTO/VIDEO)
Ilustracija - Copyright Facebook Printscreen/Google Maps 24sedam/Goran Sivački

Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je i ubijena 26. marta u Banjskom Polju, a njeno telo, puna dva meseca, nije pronađeno. Za teško ubistvo deteta osumnjičeni su Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot i Srđan Janković (50) iz sela Luka. radnici JKP "Vodovod" iz Bora. U međuvremenu, policija je prvo devojčicu, a potom i njeno telo, tražila na više lokacija.

Mala Danka nestala je 26. marta. Tog dana, oko 13.10 časova, Ivana Ilić došla je u Banjsko polje iz Bora sa Dankom i sinom. Igrala se sa decom i fotografisala ih je, a poslednju fotografiju je mužu poslala u 13.22 časova.

MUP Srbije
Danka Ilić

Sin joj je tražio vodu, a posle nekoliko minuta je shvatila da Danke nema. Muža je pozvala u 13.41, a policiju u 13:45 sati. Muž je stigao u Banjsko polje u 13:55, a policija četiri minuta potom. Počela je potraga za devojčicom, a u kasnim popodnevnim satima, prvi put je aktiviran sistem “Pronađi me”.

Facebook Instagram printscreen Društvene mreže
Dejan Dragijević i Srđan Janković

Čitava Srbija je od tog momenta tragala za detetom. Policija je Banjsko Polje i okolinu detaljno pretraživala danima. Vest je uznemirila i ljude u regionu, kao i u inostranstvu. U medijima se 31. marta pojavio snimak na kome se navodno nalazi Danka Ilić. Pisalo se da je devojčica sa snimka bila u pratnji dve rumunske državljanke i da policija istražuje novi trag u slučaju nestanka devojčice. Da devojčica sa snimka nije Danka, objavljeno je 3. aprila.

Već sutradan. predsednik Srbije je objavio da je devojčica ubijena i da su uhapšeni osumnjičeni. Obojica uhapšenih, i Dragijević i Janković, priznali su zločin. Janković je Danku udario službenom "filjat pandom", a Dejan Dragijević je zadavio devojčicu, posle čega su njeno telo bacili na deponiju na Starobanjskom putu. Policija je pretražila tu deponiju, ali od tela deteta nije bilo ni traga.

Pregledano na desetine hiljada video-snimaka

Tada je Dragijević priznao da je premestio telo Danke Ilić dva dana kasnije, tačnije 28. marta, na nepoznatu lokaciju.

 

 

Zbog sumnje da su mu u tome pomogli, 6. aprila uhapšeni su i Dejanovi otac Radoslav (73) i brat Dalibor (40) Dragijević. Samo dan kasnije, MUP Srbije je saopštio da je Dalibor Dragijević preminuo oko 3.05 časova u pritvoru Policijske uprave u Boru. Istragu o njegovoj smrti kasnije je preuzelo Više jacno tužilaštvo u Nišu.

Dalibor je pre smrti priznao da je pomogao bratu u premeštanju tela Danke Ilić. Policiju je slao na više lokacija da traže i ni na jednoj od njih telo deteta nije pronađeno.

Policija je sprovodila opsežnu pretragu. Svaki kamen je prevrnut u Banjskom Polju i okolnim selima, a posebno u okolini Zlota i samom selu odakle su Dragijevići, kanjom Zlotske reke, Lazarev kanjon, Lazareva pećina. Livade, kanali, bunari, septičke jame, kilometarski tuneli, pećine, pritoke i reke, pa čak i ona mesta na kojima ljudska noga nije ni kročila pomno su pretraženi.

U potrazi za Dankom, MUP Srbije dao je veliki broj ljudstva, ali i tehnologije koja je upotrebljena prilikom pregledanja pristupačnih i nepristupačnih delova terena i to sa ciljom da se dete pronađe. Tokom potrage je pregledano na desetine hiljada video-materijala, koji su skinuti sa nadzornih kamera kako u Boru, tako i po čitavoj Srbiji, kao i na graničnim prelazima, jer se u početku istraga vodila u nekoliko pravaca.

U istrazi je 16. aprila saslušana i Svetlana (69), majka osumnjičenog.Dejana, a supruga Radoslava Dragijevića. Iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne svedoči.

Zapalili sveću i poljubili krst

Roditelji Danke Ilić svedočili su u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru 17. aprila, a tada su u tužilaštvo dovedeni i osumnjičeni, jer imaju pravo da roditeljima devojčice preko advokata postavljaju pitanja. U istrazi je saslušano oko 15 svedoka, među kojima su pored osumnjičenih, njihovih članova porodica saslušane, i kolege i komšije Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića.

24sedam/Katarina Mihajlović/Facebook
Ilustracija

Janković i Dragijević su 24. aprila upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.Kasnije je stigao izveštaj da su uračunljivi.

Radoslav i Dejan Dragijević dobili su odobrenje i na kratko su napustili pritvor kako bi došli na sahranu svojoj majci, odnosno supruzi Svetlani Dragijević, koja je preminula 15. maja, dok je bila u poseti kod komšija u selu Zlot. Dejan i Radoslav na sahrani su bili u pratnji desetak policajaca, koji su ih sve vreme držali na oku.

Dejan i Radoslav zadržali su se svega nekoliko minuta na groblju. Toliko da su zapalili samo sveću, poljubili krst i maricom su u pratnji policajaca napustili seosko groblje .Policajaci su im zabranili da komuniciraju sa rođacima i prijateljima. Kada su napustili groblje, sanduk sa Svetlaninim telom je spušten u raku.

U sredu, kakjo smo već pisali, ističe i dvomesečni pritvor Radoslavu Dragijeviću i on će, po svemu sudeći, tada biti pušten da se brani sa slobode.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike