Otac osumnjičenog za ubistvo Danke izašao iz pritvora - žalio se da se vratio u praznu kuću, pa dao šokantnu izjavu: "Sve je nameštaljka"

29.05.2024

17:28

0

Niko me nije dočekao. Ne znam šta prvo da uradim, sedim i gledam u zidove i plačem - rekao je Radoslav Dragijević

Otac osumnjičenog za ubistvo Danke izašao iz pritvora - žalio se da se vratio u praznu kuću, pa dao šokantnu izjavu: "Sve je nameštaljka"
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović Printscreen/Facebook

Radoslav Dragijević, otac Dejana koji je osumnjičen za ubistvo Danke Ilić, izašao je danas iz pritvora u kojem je bio jer postoji opravdana sumnja da je svom sinu pomogao da se reši tela devojčice.

Ubrzo nakon izlaska, on se oglasio za medije.

Kako je rekao, jutros je izašao iz zatvora gde je proveo dva meseca.

- Bilo mi je teško. Izgubio sam sina i ženu. Vratio sam se u praznu kuću. Niko me nije dočekao. Ne znam šta prvo da uradim, sedim i gledam u zidove i plačem - rekao je Radoslav.

On je rekao i da mu je "svaki dan bilo sve teže".

- Jedan od zatvorenika je pokušao da me bije. Srećom, sprečili su ga. Boravak tamo je i pored toga bio težak. Ispitivali su me, išao sam na poligraf. Prvi put sam pao na poligrafu. Pitali su me svakakva glupa pitanja, od toga da li sam ja kopao u pola noći i premeštao telo do toga gde je to dete, ali šta ja da kažem kad ništa ne znam. Ja sam bolestan, takoreći jednom nogom sam u grobu. Ja i kod kuće ne mogu ništa da kopam, a kamoli da idem u pola noći i kopam zbog tako nečeg - rekao je Dragijević u svojoj sramnoj izjavi.

Printscreen/Facebook
 

Dragijević je rekao da ne može da poveruje u krivicu i umešanost svojih sinova u ubistvo devojčice Danke Ilić.

- Verujte mi više ni sam sebi ne mogu da verujem, kako ja da znam šta su moji sinovi radili i da li su umešani. Iskreno da kažem, ja sve mislim da je ovo nameštaljka, neko nam je sve ovo namestio, ali sad je gotovo - rekao je Dragijević za "Kurir"

On je rekao da mora da podigne novac koji mu je ostao od sina kako bi platio troškove, a onda i da poseti lekara zbog zdravstvenih problema.

- Moram da podignem novac od sina, nemam od čega da živim. Tek treba da platim sve troškove. Moram kod lekara da odem i to moram da zamolim komšije da me odvezu, a moraću da im platim za to. Neće me niko voziti besplatno, a ja sam ne mogu - tvrdi Dragijević.

"Dejan je propao"

Kako kaže, video je i sina Dejana koji je optužen za ubistvo devojčice i koji je to sam i priznao na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

- Propao je. Ništa ne govori. Ne znam šta li se njemu vrti po glavi. Sve se nadam da ovo sve nije istina, ali ko zna - rekao je Dragijević za "Kurir".

Instagram printscreen
 

Podsetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana i Dejana iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

Dejan Dragijević je detaljno opisao ubistvo, saopštio da su telo bacili na deponiju, a potraga za Dankom se koncentrisala na selo Zlot. Pretražene su deponije, dvorište porodične kuće Dragijevića, šahte i sva mesta koja su mogla da donesu bilo kakav napredak u potrazi, ali za sada bezuspešno.

Policija je iz kuće Dejana Dragijevića u selu Zlot kod Bora zaplenila više desetina predmeta koji bi mogli biti ključni dokazi u istrazi. Takođe, oduzeta su oba privatna automobila osumnjičenih koja su poslata na veštačenje.

Dejanov rođeni brat Dalibor Dragijević preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.

Svetlana Dragijević, majka Dejana Dragijevića, preminula je 15. maja u kući kod komšinice.

Radoslav Dragijević koji je osumnjičen da je sinu Dejanu pomogao da se premesti telo dvogodišnje devojčice Danke, danas je pušten na slobodu.

"Za sada nisu pronađeni biološki tragovi Danke Ilić"

Više javno tužilaštvo u Zaječaru dobilo je rezultate DNK veštačenja koji su pokazali da u automobilu, za koji se pretpostavlja da su ga osumnjičeni koristili kada su udarili Danku Ilić, nisu pronađeni njeni biološki tragovi.

Kako je istakao Miodrag Canović, tužilac Višeg javnog tužilaštva, pristigli rezultati predstavljaju samo jedan deo veštačenja, budući da se veštači veliki broj predmeta.

- Ovo je rezultat veštačenja delova stvari iz službenog automobila. Stiglo je samo prvih nekoliko izveštaja veštačenja koja je obavio Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, a očekujemo i izveštaj veštačenja sa Biološkog fakulteta - rekao je ranije Canović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike