Ovde je bačena srpska snajka: Umešalo se sedam agenata FBI, kofer sa telom u reci uz auto-put A2 (MAPA/FOTO)

31.05.2024

12:00

0

Autor: 24sedam

Specijalnom tehnikom pretražuje se teren između Madrida i Saragose

Ovde je bačena srpska snajka: Umešalo se sedam agenata FBI, kofer sa telom u reci uz auto-put A2 (MAPA/FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Korito reke Halon, u severoistočnom delu Španije, pregledaju specijalni agenti FBI-ja i pripadnici Nacionalne policije, u potrazi za telom srpske snajke Ane Knežević (40), zbog čijeg nestanka je u Majamiju uhapšen njen suprug iz Beograda David (36). Iz SAD su stigle tri žene agenta sa četvoricom kolega koje su donele sopstvenu opremu za lociranje tragova.

Profimedia
Reka Halon protiče kraj auto-puta kojim se kretao Srbin

 

- Potraga je u toku, i sa Amerikacima rade pripadnici 12. policijske brigade, a tek će biti odlučeno šta će sve američki FBI od svoje tehničke opreme moći da koristi u Španiji - navela je sutkinja Ines Malagon.

Printscreen/ NewsNAtion
Ana i David Knežević

Istraga pretpostavlja da je Knežević spakovao telo žene sa kojom se razvodio, ubacio ga u iznajmljeni "pežo 308" i bacio u reku Halon. Policijskom rekonstrukcijom je utvrđeno da se "pežo" kretao auto-putem A2 od Madrida ka Saragosi. Upravo se pretražuje i deo puta koji ide uz reku.

Kneževića je početkom meseca uhapsio FBI u Majamiju, nakon što je doputovao iz Beograda na Floridu. Vlasti ukazuju da je zločin počinio on, pošto ga je savezna istražna agencija istog dana locirala u zgradi u Madridu u kojoj je Ana Marija živela u iznajmljenom stanu u ulici Francisco de Silvela, u naselju Salamanka. 

Ključni snimak u 21.27 sat

U izveštaju FBI-ja se navodi i da je 2. februara Kneževića u 21.27 snimila nadzorna kamera kada je pokušao da je onesposobi crnim sprejom. Ali, jedna od kamera nije bila potpuno blokirana i snimila je Kneževića kako sat kasnije izlazi iz zgrade sa velikim koferom. Istražitelji su uspeli da ga identifikuju zahvaljujući fizičkim karakteristikama koje su odgovarale Beograđaninu.

U svojoj odbrani, Kneževič je uveravao da nikada nije putovao u Madrid. Istražitelji FBI-ja su, međutim, 29. januara pratili "pežo 308" iznajmljen u Beogradu, koji je prešao više od 7.600 kilometara. Vozilo je vraćeno kompaniji za iznajmljivanje 15. marta sa zatamnjenim staklima i registarskim tablicama za koje je prijavljeno da su ukradene u istoj ulici u kojoj je živela Ana. 

Tanjug/Sanna Rameau via AP
Napadač auto-lakom onesposobio kamere u zgradi

 

Istražitelji ističu da je motiv zločina bio ekonomski. Ana Marija i njen muž delili su vlasništvo nad "EOX Technology Solutions", kompanijom za računarsku podršku u Južnoj Floridi, a imali su i brojne nekretnine. Brakorazvodni postupak počeo je u januaru 2023. godine, ali nisu uspeli da postignu dogovor o raspodeli imovine čija je vrednost samo u nekretnina premašila 15 miliona dolara. Knežević je tražio 75 odsto imovine, a Ana Marija polovinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike