Ko je David Knežević, osumnjičen za otmicu srpske snajke! Ubio Anu i spakovao je u kofer, a ovaj detalj ga odao

09.05.2024

19:43

0

Višemesečna istraga je utvrdila da je Ana Knežević kobnog 2. februara poslednji put viđena kako ulazi u zgradu u 14.20 časova

Ko je David Knežević, osumnjičen za otmicu srpske snajke! Ubio Anu i spakovao je u kofer, a ovaj detalj ga odao
Copyright Printscreen/ NewsNAtion

Davidu Kneževiću, Srbinu sa američkim pasošem, koji je za sada optužen “samo” za kidnapovanje supruge Ane Knežević u Madridu, policija u Sjedinjenim Američkim Državama napravila je sačekušu na aerodromu u Majamiju kada je od srpskih kolega dobila informaciju da je iz Beograda, preko Frankfurta, krenuo put Amerike.

I čim je stigao na američko tlo odmah je uhapšen pod optužbom za kidnapovanje, mada bi, kako prenose američki mediji, optužnica mogla u nastavku istrage da bude proširena i na - ubistvo. Možda već 20. maja za kada je najavljen njegov izlazak pred sudiju.

Printscreen/ NewsNAtion
 

Pitanje je da li bi David uopšte i napuštao Srbiju da se nije susreo sa finansijskim problemima, pošto je sud u Floridi stopirao prodaju nekoliko nekretnina u vlasništvu bračnog para Knežević, jer su bili u procesu razvoda.

Kako ništa nije mogao da uradi iz Srbije, odlučio se za put u Ameriku, i zvanično prvo napuštanje domovine otkako je njegova supruga Ana nestala u Madridu.

Ko je David Knežević?

David Knežević je imao uspešnu poslovnu karijeru, kao direktor i osnivač firme EOX Technology Solution, koja se bavi pružanjem IT i tehnoloških usluga raznim firmama. Na sajtu firme navedeno je da su lideri u tom poslu u Majamiju, Fort Lauderdejlu i Vest Palm Biču već 12 godina.O njemu je navedeno da je u IT industriji već 15 godina, da je diplomirao računarstvo i informatiku na Učiteljskom fakultetu u Beogradu, te da je prethodno radio u firmi Telx.

Navedeno je i da mu je rodni grad Beograd, a da je njegov hobi tehnologija.

Ovo su dokazi koje policija ima protiv Srbina

Nakon njegovog hapšenja isplivali su mnogi detalji iz istrage koji optužuju Kneževića, koji je ranije tvrdio da se u trenutku Aninog nestanka nalazio u Srbiji. Međutim, prema podacima iz istrage, kobnog dana kada je nestala Ana, muškarac koji veoma liči na Davida je sprejom išarao sigurnosnu kameru u zgradi gde je stanovala, ali je na ruci počinioca jasno vidljiva tetovaža koja odgovara onoj koju navodno ima osumnjičeni Srbin!?

Višemesečna istraga je utvrdila da je Ana Knežević kobnog 2. februara poslednji put viđena kako ulazi u zgradu u 14.20 časova, video-nadzor je delimično onesposobljen istog dana u 21.27, kada je misteriozni čovek sa kacigom na glavi ušao u stambeni objekat u centru Madrida, da bi ponovo bio usnimljen u 22.30 kako izlazi iz lifta sa povećim koferom! Istražitelji sumnjaju da se u njemu nalazila kidnapovana ili ubijena Ana, što nije nemoguće s obzirom da se radi o devojci sitnije građe, visoke tek 145 centimetara i teške manje od 40 kilograma.

Printscreen
 

Na drugoj strani, nijedna kamera, ni u zgradi ni van nje, posle 2. februara nije snimila Anu Knežević kako eventualno napušta objekat.Policija u stanu nije pronašla Anin kompjuter i još neke lične stvari, ali su na nameštaju otkriveni biološki tragovi koji nisu bili vidljivi na prvi pogled, a koji možda svedoče da je 40-godišnja srpska snaja pružala otpor kidnaperu.

- Nadamo se da ćemo uskoro saznati šta se desilo sa našom Anom - rekao je njen brat Felipe na konferenciji za štampu koja je organizovana u Majamiju.

Podsetimo, od prvog dana njenog nestanka, kako porodica tako i Anine prijateljice su kao glavnog osumnjičenog isticale upravo supruga Davida, pre svega zbog činjenice da su on i Ana bili u procesu razvoda “teškom” 15 miliona dolara, na koliko je procenjena vrednost njihove firme, ali i kompletne imovine.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike