Srbina odala nesuđena ljubavnica: Ovaj iskaz je ključan o ubistvu "teškom" 15 miliona evra

09.05.2024

11:57

0

Autor: 24sedam

Žena iz Kolumbije 24. aprila sve ispričala operativcima FBI

Srbina odala nesuđena ljubavnica: Ovaj iskaz je ključan o ubistvu "teškom" 15 miliona evra
Copyright Broward County Sheriff

Operativci FBI pronašli su ključnog svedoka protiv IT stručnjaka iz Srbije Davida Kneževića, koji je 4. maja uhapšen na aerodromu u Majamiju pod optužbom da je oteo suprugu Anu Mariju, ali koja je na spisku nestalih osoba još od 2. februara.

Ova devojka-svedok dala je iskaz istražiteljima 24. aprila, nakon čega je FBI sklopio mozak i uhapsio Kneževića kada se prvi put pojavio na terioriji SAD.

Printscreen/NewsNAtion
Ana Knežević

 

- Ključni svedok je žena, koju je Srbin kontaktirao preko aplikacije za upoznavanje jer je ciljano tražio devojku iz Kolumbije, odakle je poreklom i Ana. Prvo su se dopisivali, a onda je od Kolumbijke tražio da mu učini nekoliko usluga - navode lokalni mediji na Floridi gde su Kneževići i živeli i stvorili imperiju vredu 15 miliona dolara.

Tri poziva za osiguranje

Otkriveno je da se ova osoba 4. marta, u tri navrata, pretvarala da je Ana Knežević i da želi da povuče polisu osiguranja. 

Istraga FBI je, takođe, pronašla i jednog od zaposlenih u Kneževićevoj firmi. Ona je od gazde Davida dobila instrukcije da u aprilu glumi njegovu ženu kako bi otvorila novi bankovni račun na ime Ane Knežević Henao.

Knežević je novoj drugarici iz Kolumbije, po tužilačkim spisima, dan nakon što je Ana poslednji put viđena u Madridu, poslao poruku tražeći da prevede neke fraze na "savršeni kolumbijski". Fraze za koje ju je pitao uključivale su: "Upoznao sam nekog divnog. Ima letnjikovac na oko dva sata od Madrida. Idemo tamo i ja ću tamo provesti nekoliko dana. Ipak, jedva da ima bilo kakvog signala. zvaću te kad se vratim".

U "pežou" prešao 7.677 kilometara

Američki FBI je saopštio da je David Kneževič vozio iznajmljeni automobil otprilike 7.677 kilometara, ili oko 4.770 milja, kada ga je vratio. Udaljenost između Beograda i Madrida je približno 2.600 kilometara, odnosno 1.600 milja. Tužioci su naveli da je u blizini Aninog stana i primećen "pežo" ukradenih registarskih oznaka.

Dve Anine prijateljice su neposredno posle nestanka i rekle da su dobile čudne SMS poruke u kojima se navodi da je otišla sa muškarcem, jednu na španskom i jednu na engleskom, napisane u stilu koji nije zvučao kao ona.

Rentirao kola 47 dana

Sve ove dokaze FBI je uneo u slučaj i sumnjaju da je Knežević došao u Anin stan u Madridu, ubio je i njeno telo spakovao u veliki kofer. Prethodno je kupio autolak i njime onesposobio kamere u njenom ulazu. Po policiji, motiv ubistva je imovina vredna 15 miliona evra za koju, navodno, nisu mogli da se dogovore kako da je podele jer Knežević nije pristajao da ponele po pola.

Printscreen/NewsNAtion
Kamere u zgradi onesposobljene autolakom

 

- Telo Ana Marije Knežević, Kolumbijke koja je bila udata za Davida Kneževića koji je uhapšen i optužen za njenu otmicu, nije nađeno. Sve ukazuje da je ubijena i da je to učinio muž od kog se razvodila. Verujemo da je Knežević suprugu, koja je visoka 147 centimerata i teška 45 kilograma, iz zgrade u kojoj je poslednji put viđenja, izneo u koferu - otkrio je portparol FBI u Majamiju Džejms Maršal.

Istražitelji su izneli da je Knežević iznajmio automobil "pežo" u Beogradu 29. januara. Automobil je vratio 15. marta, ali je na njemu zatamnio stakla i promenio okvire registarskih tablica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike