Tužilaštvo produžava pritvor osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić! Istraga cupka u mestu, Dejanov otac uskoro na slobodi

21.05.2024

20:35

0

Telo devojčice Danke Ilić još uvek nije nađeno i tužulaštvo praktično mora doneti adekvatnu odluku o dvojici osumnjičenih

Tužilaštvo produžava pritvor osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić! Istraga cupka u mestu, Dejanov otac uskoro na slobodi
Danka Ilić - Copyright MUP

Pritvor Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću, koji se sumnjiče za ubistvo Danke Ilić (2)  je produženo za još 30 dana, saopštilo je danas Više javno Tužilaštvo u Zaječaru. 

Radoslavu Dragijeviću, Dejanovom ocu koji je bio saučesnik u premeštanju tela na drugu lokaciju sud će pustiti po isteku produzenog pritvora 29. maja i on će se braniti sa slobode.

Telo devojčice Danke Ilić još uvek nije nađeno i tužulaštvo praktično mora doneti adekvatnu odluku o dvojici osumnjičenih.

- Sagledavajući sve okolnosti VJT u Zaječaru predložilo je produžavanje pritvora osumnjičenima za ubistvo, Dejanu Dragojeviću i Srđanu Jankoviću na još 30 dana, zbog postojanja sumnje i okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva osumnjičenih i okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti i falsifikovati dokaze i tragove krivičnog dela. Takođe u obzir se uzima i način izvršenja i težina posledica krivičnog dela koja su dovela do uznemirenja javnosti, ističu u Višem javnom Tužilaštvu u Zaječaru. O svemu dodatno ukoliko se nešto izmeni javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Dragijević i Janković su sa veštačenja iz psihijatrijske zatvorske bolnice iz Beograda vraćeni u pritvorsku jedinicu sa rezultatima da su uračunjivi, pa se u javnosti sve češće postavlja pitanje da li postoji zakonski okvir njihovog daljeg držanja u pritvoru.

Pixabay/Facebook
 

Kako kaže izvor iz tužilaštva, dobijeni su zapisnici o psihijatrijskom veštačenju Specijalne zatvorske bolnice i, prema njima, oni su uračunljivi.

Jedna meštanka Banjskog Polja, koja živi u blizini mesta gde je poslednji put viđena Danka, kaže da im se čini da je vreme stalo, kao i da se u Banjskom Polju i dalje priča o tome kako je devojčica nestala i kako je ubijena.

Podsetimo, Danka Ilić nestala je 26. marta kada je sa majkom Ivanom i trogodišnjim bratom došla na majčino imanje u Banjskom Polju. Kako je Ivana ispričala, ona je nakratko otišla do svojih kola da sinu da vodu i tada je Danku ispustila iz vida. Tada se devojčici izgubio svaki trag. Za njom su 10 dana tragali pripadnici policije, ali i građani. Prevrnut je maltene svaki kamen u Banjskom Polju i dvorištu kuće iz koje je dete nestali, ali uzalud.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Nažalost, 10 dana kasnije stigla je loša vest - policija je uhapsila dvojicu radnika JKP "Vodovod", Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića zbog sumnje da su službenim kolima udarili Danku, koja je bila izašla iz dvorišta na put.

Dejan Dragijević ju je, po sopstvenom priznanju u policiji i tužilaštvu, uneo u auto, zadavio je, a onda je sa Jankovićem telo odneo na obližnju deponiju, gde je telo bačeno. Kako je dalje navodno rekao, telo je 28. marta premestio na drugu lokaciju, ali do danas nije otkrio na koju.

Policija je u sklopu istrage uhapsila i Dragijevoćevog oca Radislava i brata Dalibora, zbog sumnje da su mu pomagali da premesti telo. Dalibor je preminuo u policijskom pritvoru.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike