"Vračarac" izbo dvojicu navijača Spartaka: Ruse napao nožem kod "Beograđanke"

24.05.2024

14:58

0

Ivo Buklja optužen za napad iz 2017. godine

"Vračarac" izbo dvojicu navijača Spartaka: Ruse napao nožem kod "Beograđanke"
Ilustracija - Copyright Miloš Tešić/ATAImages

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Iva B. (25) zbog sumnje da je 25. marta 2017. u centru Beograda nakon kraće svađe pokušao da ubije dvojicu ruskih državljana, koji su bili u Beogradu povodom utakmice između Crvena zvezda i moskovskog Spartaka.

Kako Tanjug saznaje reč je o Ivu Bukljašu, optuženom pripadniku grupe poznate kao "vračarci", koji se nalazi u pritvoru.

Teška ubistva, već dobio robiju

Bukljaš se u predmetu "vračarci" tereti za tri krivična dela teško ubistvo, od čega dva u pokušaju i pomaganju. On je sa Markom Tacićem i Jovanom Bošnjakom osuđen u februaru 2023. povodom optužbi da su pokušali od M.M. da iznude 15.000 evra u oktobru 2019. godine, a po nagovoru Luke Cerovića. Prvostepenom presudom Bukljaš je osuđen na zatvora od godinu i tri meseca.

Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Bukljaš se tereti za teško ubistvo u pokušaju. On je na autobuskom stajalištu ispred Palate “Beograđanka” pokušao da ubije M.A.B. i P.S.B. tako što je, dok je bio u društvu sa nepoznatim muškarcem, ušao u verbalni sukob sa oštećenima koji su bili u grupi sa više drugih osoba, od kojih su neki nosili obeležja Spartaka i kretali se sredinom ulice Kralja Milana.

Nakon svađe, okrivljeni je uhvatio za džemper M.A.B. i oborio ga na zemlju, opkoračio ga i oštrim predmetom mu zadao ubodine i sekotine, koje predstavljaju laku povredu. Zatim je nasrnuo na P.S.B, koji je pokušavao da razdvoji i "vračarca" udalji od M.A.B. Ali, onda ga je više puta ubo i pobegao u pravcu Resavske ulice.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike