Robija za "vračarce": Žrtvu tukli u šumi, oteli mu kola i lančić, pa čekali 15.000 evra

23.02.2024

15:46

0

Autor: 24sedam

Grupa počinila iznudu oktobra 2019. godine

Robija za "vračarce": Žrtvu tukli u šumi, oteli mu kola i lančić, pa čekali 15.000 evra
Copyright Mup

Viši sud u Beogradu danas je osudio Marka Tacića, Ivu Bukljaša i Jovana Bošnjaka, jer su od M.M. pokušali da u oktobru 2019. iznude 15.000 evra i to po nagovoru Luke Cerovića.

Tacić je dobio godinu i po dana zatvora, Bukljaš tri meseca manje, a Bošnjak godinu i sedam meseci. Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Begunac se predao

Protiv Luke Cerovića, po čijem nagovoru su ucenjivali M.M, postupak je razdvojen jer se nalazio u bekstvu. On se predao sudu 5. septembra 2022. godine. 

Sva četvorica okrivljenih su zbog mnogo težih krivičnih dela početkom novembra uhapšena i procesuirana pred Tužilaštvom za organizovani kriminal kao deo grupe poznate kao "Vračarci" pod mnogo težim optužbama i u pritvoru su

Sumnja se da su od M.M. pokušali da iznude 15.000 evra tako što su ga 8. oktobra 2019.  namamili da se nađe sa Tacićem ispred jednog restorana na Vračaru, zbog navodnog razgovora o proceduri za uvoz vozila. Kada je M.M. stigao do restorana, u njegov automobil su upala trojica osuđenih i uz pretnju replikom pištolja naterali ga da vozi i šumu u naselju "Radiofar", gde su ga tukli rukama, nogama, replikom pištolja i granom, tražeći da im da novac. Istovremeno su ga optužili da je sa još dva prijatelja odgovoran za nestanak zlatnog lančića iz kuće J.Ž. pre šest godina.

Teška zlodela sa "vračarcima"

Svi osuđeni su optuženi i za mnogo teža dela sa "vračarcima".

  • Luka Cerović se sumnjiči za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i podstrekavanju;
  • Ivo Bukljaš za dva krivična dela teško ubistvo u pokušaju i pomaganju i krivično delo teško ubistvo;
  • Jovan Bošnjak je optužen za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju;
  • Marko Tacić se tereti za teško ubistvo u pokušaju i pomaganju.

Pošto im je oštećeni, iz straha za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice, rekao da pristaje da im preda pomenutu sumu, skinuli su mu zlatni lanac s vrata i zadržali vozilo, dok im ne donese novac. Optuženi su uhapšeni dva dana kasnije, prilikom primopredaje novca u restoranu na Vračaru.

Optužnicom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal oni se terete da su kao članovi grupe "Vračarci" počinili više krivičnih dela. Kao vođe grupe označeni su Nikola Vušović koji se nalazi u bekstvu i Uroš Pipevski koji je uhapšen u Portugalu, a grupa se sumnjiči za tri ubistva i pet pokušaja ubistva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike