Odbrana za udžbenike: Ovako su "Vračarci" pravdali svoje bogatstvo

16.04.2024

14:10

0

Članovi klana sa Vračara opisivali odakle im novac

Odbrana za udžbenike: Ovako su "Vračarci" pravdali svoje bogatstvo
Copyright Mup

U nastavku suđenja pripadnicima grupe "Vračarci" optuženim za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava, u Specijalnom sudu prikazana je pisana dokumentacija. Tu su potvrde o privremeno oduzetim predmetima iz stanova optuženih, kao i pancir i nekoliko mobilinih telefona od Đorđa Kneževića.

Okrivljeni Darko Miletić tvrdio je da novac koji su policijski službenici našli u njegovom stanu, zapravo "crkveni novac" odnosno donacije za građenje crkve. Dodao je i da je uz novac bila i sveska sa imenima ljudi koji su novac donirali. U stanu jednog od optuženih pronađen je i pištolj za koji njegovi branioci tvrde da je veštačenjem dokazano da ne može da ispaljuje bojevu municiju.

Nikola Kačarević, optužen da je prijatelja Aleksandra Šarca namamio u jedan tržni centar gde je i ubijen, na pitanje sudije o poreklu pronađenih 35.000 evra rekao da je to porodični novac.

- Za rođendan ćerke dobili smo oko 15.000 evra. Sa suprugom sam skupljala pare da ćerki kupimo lokal. Moja žena je zaposlena, a ja ima auto-perionicu i rent-a-kar agenciju. Majka mi ima građevinsku firmu u Crnoj Gori. Mi smo dobrostojeća porodica, a živimo u iznajmljenom stanu. Tu su i pronađeni "roleksi" - jedan je ženin koji je imala kada smo se upoznali, a drugi sam dobio od majke po izlasku iz Sremske Mitrovice - rekao je Kačarević.

Krvavi spisak

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17. oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca. Pokušali su da ubiju i sada pokojnog Lazara Vukićevića, Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića i Arsenija Stefanovića. Pokušali su cijanidom da otruju Strahinju Savića u pritvoru u Crnoj Gori jer je bio spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

Luka Cerović je pojasnio da je 71.000 evra na njegovom računu stekao od prodaje nepokretnosti koju mu je ostavio pokojni otac.

Nakon iznetih dokaza advokati su izneli svoje primedbe na dokaze. Suđenje se nastavlja sutra prikazivanjem ostatka pisane dokumentacije.

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi. Krivicu su na prethodnom suđenju negirali Nedeljko Todorović, Luka Cerović, Miloš Miljanović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Neumovski, Vladan Miketić, Vladimir Kovačević, Vuk Ursulov, Darko Maletić, Đorđe Knežević, Ivo Bukljaš, Jovan Bošnjak, Nikola Kačarević, Marko Drakula, Marko Tacić, Miloš Raičević, Nikola Božilović, Rajko Topić, Stevan Mandarić, Filip Grujić, Draško Nikolić, Nikola Vukojević, Ognjen Drašković, Bojan Šotra, Aleksandra Čović, Bogdan Dimitrijević, Dejan Rutanj i Danilo Tešić.

Po optužnici vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je označen i kao vođa "kavačkog" klana. U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17 , među kojima su i vođe grupe Vušović, Zvicer i Piperski.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike