"Nisam kriv" 28 puta: Predstava na suđenju "vračarcima"

26.03.2024

13:34

0

Autor: 24sedam

Svi optuženi negirali krivična dela

"Nisam kriv" 28 puta: Predstava na suđenju "vračarcima"
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

U Specijalnom sudu u Beogradu danas su optuženi pripadnici organizovane kriminalne grupe "vračarci" negirali optužbe za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava.

Ukupno 28 optuženih se izjašnjavalo o optužnici i krivici. Krivicu su negirali Nedeljko Todorović, Luka Cerović, Miloš Miljanović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Neumovski, Vladan Miketić, Vladimir Kovačević, Vuk Ursulov, Darko Miletić, Đorđe Knežević, Ivo Bukljaš, Jovan Bošnjak, Nikola Kačarević, Marko Drakula, Marko Tacić, Miloš Raičević, Nikola Božilović, Rajko Topić, Stevan Mandarić, Filip Grujić, Draško Nikolić, Nikola Vukojević, Ognjen Drašković, Bojan Šotra, Aleksandra Čović, Bogdan Dimitrijević i Dejan Rutanj.

Danilo Tošić je na pitanje da li je razumeo optužbu i kako se izjašnjava o krivici, rekao da se po evidneciji o krivičnim postupcima, protiv njega ne vodi krivični postupak, i da se neće izjašnjavati o krivici.

Prema navodima iz optužnice vođe ove grupe su Nikola Vušović - Džoni sa Vračara, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana. Tužilaštvo je završilo sa uvodnim izlaganjima kao i dvoje branilaca, a u četvrtak će optuženi početi sa iznošenjem odbrane. U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17 , među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski.

Vušović i Zvicer su u bekstvu zbog čega će im se suditi u odsustvu, dok su pripadnici grupe kratko negirali krivicu na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost.

U ovom predmetu spojene su četiri optužnice, jedna u kojoj su kao vođe označeni Vušović i Piperski, druga u kojoj je vođa Radoje Zvicer.

Spojene su i protiv Vuka Ursulova za teško ubistvo Dragana Ristića "Cađe", i optužnica protiv Marka Drakule zbog pokušaja ubistva Lazara Vukićevića. Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca. Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države. U ovom postupku Savić je i oštećeni i optuženi. Od oštećenih na današnjem suđenju bili su Samir Divljanović, doveden iz pritvora, a koji je rekao da ne ističe imovinsko-pravni zahtev i da se ne pridružuje krivičnom gonjenju. Pristupio je i Milorad Vukićević, otac pokojnog Lazara Vukićevića, za čije ubistvo su optuženi pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Sudija je oštećene udaljila iz sudnice i poručila im da će biti pozvani na neko od narednih suđenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike