Deseti dan agonije: U potragu se priključilo i 50 pripadnika Žandarmerije; Meštani Zlota ogorečeni na Dejana (FOTO/VIDEO)

14.04.2024

09:19 >> 01:24

0

Autor: 24sedam

Potraga za telom Danke Ilić (2) ušla je u deseti dan

Deseti dan agonije: U potragu se priključilo i 50 pripadnika Žandarmerije; Meštani Zlota ogorečeni na Dejana (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić 24sedam/Katarina Mihajlović/Nenad Vujanović

Policija je 10. dana zaredom krenula u potragu za telom Danke Ilić (2). Danas se pretražuju delovi sela Zlot zbog mogućnosti da je neki detalj promakao ili su saučesnici pomerali više puta devojčicino telo.

MUP
Danka Ilić (2)

 

U slučaju ubistva Danke Ilić, istražitelji ništa ne prepuštaju slučaju. Deo obližnjeg Lazarevog kanjona, Zlotske reke i Lazareve pećine, kao i sela Zlot i Luka, već su pretraženi.

Roditelji Ivane Ilić, majka Ivana i otac Miloš, nalaze se u selu Brestovac, nedaleko od Zlot gde se traga za telom nestale devojčice. 

- Nema ništa novo, sve se samo vrti u krug. Ništa nam novo nisu javili - izustila je kratko Dankina ujna.

20.00 Srđan J. (50) radnik JKP "Vodovod" iz Bora jedan je od osumnjičenih za ubistvo male Danke Ilić (20) za čijim telom policija i dalje traga. Otac osumnjičenog inače ne govori za medije. Otkako se otkrila strašna istina o ubistvu malene devojčice, povukao se i slabo komunicira.

17.38 Meštani Zlota odakle je osumnjičeni Dejan Dragijević (50) koji je po sopstvenom priznanju ubio devojčicu Danku Ilić (2) u Banjskom polju, nakon što je sa koelgom iz JKP Vodovoda Srđanom Jankovićem (50) prvobitno kolima udario dete, kažu za Kurir "da su ogorčeni na komšiju koji je počinio tako monstruozno delo."

15.28 Pripadnici Žandarmerije i policije grupišu se na izlazu iz sela Zlot i ulazu u selo Sumrakovac. Tu postoji jedna deponija, koju su pretraživali u toku dana, ali i Zlotska reka. Potraga se nastavlja.

12.29 Policija je medijima podelila novi snimak potrage za devojčicom (2).

12.13 U potragu se priključilo i 50 pripadnika Žandarmerije na potezu od sela Zlot ka mestu Sumrakovac, a akcijom pretrage terena rukovodi načelnik Policijske uprave Bor Zoran Milijić - saopštio je MUP Srbije.

MUP
Teren češlja još 50 pripadnika Žandarmerije

 

10.13 Kako javlja reporter Tanjuga, intenzitet potrage opada i u ovom obimu bi, prema nekim nezvaničnim informacijama, mogla da bude obustavljena tokom sutrašnjeg dana, ali će se nastaviti na drugačiji način.

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je 26. marta u Banjskom Polju. Ali, istraga je utvrdila da su je toga dana radnici borskog JKP "Vodovod" Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50) udarili službenim automobilom "panda", što su na saslušanju i priznali zločin.

Zna se da su telo bacili na divlju deponiju, četiri kilometra dalje, i posle dva dana premestili na, zasad, nepoznatu lokaciju. 

 

 

Zbog pomaganja u premeštanju tela uhapšeni su i članovi porodice glavnoosumnjičenog Dragijevića - mlađi brat Dalibor (40) i otac Radislav (72).

24sedam/Katarina Mihajlović
Dalibor Dragijević pomogao bratu u premeštanju tela

 

Na saslušanju u policiji, mlađi Dragijević je preminuo i u četvrtak je sahranjen na groblju u rodnom selu Zlot.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike