Oglasilo se tužilaštvo u Zaječaru: Evo šta se čekalo o saučesniku ubice male Danke

25.04.2024

11:38

0

Autor: Mi. S.

Tužilaštvo u Zaječaru podnelo je predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti Dalibora Dragijevića iz Zlota

Oglasilo se tužilaštvo u Zaječaru: Evo šta se čekalo o saučesniku ubice male Danke
Dalibor Dragijević - Copyright Prinstcreen/Facebook

Više tužilaštvo u Zaječaru nakon tri dana razmatranja obdukcionog nalaza preminulog Dalibora Dragijevića (40) iz Zlota, oglasilo se saopštenjem o smrti brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2) iz Bora.

"Nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti sada pok. Dalibora Dragijevića, u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, iz kojih razloga se nije oglašavalo u vezi slučaja“, saopštilo je tužilaštvo.

Dragijević je bio osumnjičen da je pomogao bratu Dejanu da ukloni telo Danke Ilić. Dejan Dragijević (50) se sumnjiči da je sa kolegom Srđanom Jankovićem, kolima udario devojčicu, a potom su je i usmrtili.

Policija je navela da je Dragijević umro prirodnom smrću, kao i da mu je kobnog 7. aprila pozlilo u policijskoj stanici i da je Hitna pomoć po dolasku na lice mesta mogla samo da konstatuje smrt.

Kobnog dana osumnjičeni Dragijević je priveden zbog sumnje da je pomogao bratu da ukloni telo deteta. On je pre smrti priznao da mu je pomogao, a potom je policiju "šetao" na veliki broj lokacija, ali ni na jednoj od njih, do danas nije pronađeno Dankino telo.

Danka Ilić ubijena je 26. martae, a zbog sumnje da su je ubili u pritvoru su Dejan Dragijević i Srđan Janković, a za pomaganje u zločinu osumnjičen je Radoslav Dragijević (73).

 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike