Predvorje pakla gde su katanci i pop bespomoćni! Tri morbidna detalja sa sahrane brata ubice Danke Ilić (FOTO/VIDEO)

12.04.2024

11:43

0

Tri jeziva detalja obeležila poslednji ispraćaj Dalibora Dragijevića

Predvorje pakla gde su katanci i pop bespomoćni! Tri morbidna detalja sa sahrane brata ubice Danke Ilić (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam

Na seoskom groblju u Zlotu, u atmosferi koja je više ličila na scene iz napetih trilera nego na poslednji ispraćaj, sahranjen je juče Dalibor Dragijević (40)

Na poslednjem ispraćaju mlađem bratu i pomagaču ubice devojčice Danke Ilić pojavilo se tek desetak rođaka i najbližih prijatelja, a na sahrani je iz doma Dragijevića bila samo majka Svetlana, dok su otac Radoslav (73) i brat Dejan (50) ostali u pritvoru.
 

 

Krst okrenut naopako!

Prvi od tri jeziva detalja koji su obeležili ovaj događaj jeste prisustvo krsta postavljenog naopako, unesenog u dvorište kuće Dragijevića. 

Krst, simbol hrišćanske vere, stigao je u rukama muškarca sa cigaretom, okrenut naopačke.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

Obrnuti krst može biti simbol poniznosti i žrtve, kao u slučaju Svetog Petra koji je, po predanju, razapet naopako, smatrajući sebe nedostojnim da umre kao Isus. U drugim, mračnijim tumačenjima, ovaj simbol međutim koriste i satanisti, što je dodalo mračnu notu celokupnom događaju.

Seoski sveštenik nestao, katanci na crkvi

Drugi detalj, koji je podigao mnogo prašine, jeste izostanak sveštenika. Po pravilima Crkve, sveštenici imaju pravo da odbiju da obave opelo ukoliko je pokojnik izvršio samoubistvo ili nije bio kršten.

 

Taj misteriozni nedostatak duhovnog vođstva samo je pojačao sumorne šapate i spekulacije među prisutnima, ostavljajući prostor za brojne teorije i pitanja o razlozima njegove odsutnosti. Neki od meštana pokušali su da dobiju sveštenika na telefon, ali bez uspeha, što je dodatno pojačalo atmosferu tajanstvenosti.

 

Psi izgazili beton na nadgrobnoj ploči

Nakon što je malobrojna rodbina napustila groblje, novinari koji su našli na licu mesta primetili su da je tek betonirani grob Dalibora Dragijevića, već izgažen! 

Kako se moglo videti na grobnom mestu, preko svežeg betona nadgrobne ploče prešao je pas i za osobom ostavio tragove šapa.

Ovaj neočekivani incident nije samo dodao bizarni element već i simbolično podvukao osećaj nepodobnosti koji je vladavao tokom cele sahrane.

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50) radnike borskog "Vodovoda". Oni su devojčicu udarili službenim automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i bacili na deponiju. Dragijević je na saslušanju priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem, a nakon saslušanja im je određen pritvor do 30 dana.

Faceboook printscreen
Dalibor Dragijević

Kasnije su uhapšeni Dalibor i Radoslav Dragijević, otac i brat osumnjičenog Dejana, zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo devojčice sa deponije na za sada nepoznatu lokaciju.  Brat osumnjičenog je preminuo u borskoj policiji i juče je sahranjen, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike