Telo Danke Ilić (2) još nije pronađeno: Potraga ušla u mrežu rezervoara, stiglo specijalno vozilo (FOTO/VIDEO)

12.04.2024

07:08 >> 23:51

0

Autor: 24sedam

Pretražen je deo Lazarevog kanjona, Zlotske reke i Lazareve pećine, kao i sela Zlot i Luka, ali telo devojčice nije pronađeno

Telo Danke Ilić (2) još nije pronađeno: Potraga ušla u mrežu rezervoara, stiglo specijalno vozilo (FOTO/VIDEO)
Copyright M.M./ATAImages/Tanjug/Vladimir Šporčić

Telo Danke Ilić (2) iz Bora koja je nestala 26. marta, a za koju se veruje, da je istog dana i ubijena, nije još uvek pronađeno. Policija već danima radi na rasvetljavanju ubistva, otkako su osumnjičeni radnici JKP "Vodovod" Dejan Dragijević i Srđan Janković priznali zločin, detaljno je "prečešljan" svaki deo Banjskog Polja i okoline. 

Pretražen je deo Lazarevog kanjona, Zlotske reke i Lazareve pećine, kao i sela Zlot i Luka, ali telo devojčice nije pronađeno.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Policija zasad ima barem pet dokaza koji bi Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, koji su osumnjičeni za ubistvo devojčice, mogli da odvedu na doživotnu robiju.

Podsetimo, Dalibor Dragijević (40), mlađi brat Dejana Dragijevića koji je osumnjičen za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, sahranjen je juče na groblju u selu Zlot. Dalibor je, kao i njihov otac Radoslav, uhapšen zbog sumnje da je pomagao Dejanu da sakrije telo devojčice.

U policiji je, navodno, priznao zločin, a saslušanje u tužilaštvu nije dočekao jer je u pritvorskoj ćeliji preminuo od srčanog udara.

21.40 "Nema ništa novo, sve se samo vrti u krug. Ništa nam novo nisu javili", rekla  je Dankina ujna koja je izašla na terasu porodičnog doma.

20.30 Milan, deda ubijene Danke Ilic (2) i otac Miloša Ilića otvorio je dušu u Boru i potvrdio da će se porodica zvanično oglasiti onda kada se istraga privede kraju. On kaže da u njemu još tinja nada da je Danka živa.

18.18 Meštanin Brestovca otkrio je da se familija Ivane Ilić, majke svirepo ubijene Danke (2), koja živi u ovom mestu, retko može videti na ulicama, a da pradeda dvogodišnje devojčice ide svakoga dana do prodavnice u crnini.

17.27 "Neko drugi je to napravio, pa je njemu smestio. Plašim se od milicije, od svih, samo me slikaju. Bili su svi, izneli su svašta, sedam papira imam. Motornu testeru su uzeli, bili su ovi u belim odelima, uzimali briseve, rekla je Svetlana Dragijević, Dejanova majka, pošto je prvi put izašla u selo posle sahrana sina.

17.05 U Brestovcu, selu odakle je Dankina mama Ivana, ispričali su jednu strašnu istinu.

16.10 Pregledaju se, takođe, i rezervoari kojih ima mnogo pa su uglavnom raštrkani

15.54 U Borskom okrugu se i danas, deveti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić (2), na terenu nastavlja potraga za telom devojčice, a pregleda se i korito Zlotske reke i to od Zlota ka mestu Sumrakovac.

10.09 U Borskom okrugu se i danas, deveti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za telom devojčice, potraga je bazirana na širi atar sela Zlot, gde se nalazi kuća Dejana Dragijevića (50), glavnoosumnjičenog za ubistvo devojčice, i potez prema Banjskom polju.

Tanjug/Vladimir Sporčić
Specijalna vozila MUP-a na terenu

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće D. D., ranije je ispražnjen i pretražen rezervoar za vodu, a zatim i korito potoka, kao i više rezervoara ili bunara koji se tu nalaze. Potraga, već četvrti dan, koristi i vatrogasni kamion sa posebnom opremom za pretragu terena.

6.50 Dejanova majka jedina je koja je ostala u porodičnoj kući nakon što su uhapšeni ostali članovi porodice. Ona bi mogla da bude jedan od glavnih svedoka u tužilaštvu.

Takođe, jedan od svedoka u tužilaštvu mogao bi da bude i Srđanov otac Dušan Janković. On je tokom potrage za telom devojčice sarađivao sa policijom i odveo ih na svako mesto na kom porodica ima kuću ili zemlju, kako bi bilo detaljno pretraženo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike