Policija i dalje na nogama, Dankino telo nikako da pronađu! Novi pretres u kući u Zlotu, saslušanja u toku, pala i ostavka!

08.04.2024

07:09

0

Juče je pretraživana Lazareva pećina koja se nalazi kod sela Zlot, Lazarev kanjon, kao i celokupno područje duž Zlotske reke

Policija i dalje na nogama, Dankino telo nikako da pronađu! Novi pretres u kući u Zlotu, saslušanja u toku, pala i ostavka!
Copyright M.M./ATAImages/Facebook

Cela Srbija i dalje pomno prati razvoj događaja vezan za strašan zločin koji se dogodio u Banjskom Polju. Nakon što je pre pet dana predsednik Srbije obelodanio da je malena Danka Ilić za kojom se prethodno tragalo 10 dana, ubijena u javnost dospevaju strašni detalji ove tragedije.

 Uhapšena su dvojica osumnjičenih, Dejan D. i Srđan J. i oni su u pritvoru.U petak su privedeni i D.D. i R.D., brat i otac osumnjičenog Dejana, zbog sumnje da su mu pomogli da 28.marta prebaci telo devojčice na drugu lokaciju. Juče je stigla informacija da je D. D. preminuo u pritvoru.

Policija i dalje traga za telom male Danke Ilić. Juče je pretraživana Lazareva pećina koja se nalazi kod sela Zlot, Lazarev kanjon, kao i celokupno područje duž Zlotske reke. 

Predsednik Srbije je nakon ovog zločina izjavio i da će razmotriti sa Savetom Evrope da li je moguće ponovno uvođenje smrtne kazne.

- Ako neko delo zaslužuje smrtnu kaznu, onda je to ovo delo - kazao je Aleksandar Vučić tokom gostovanja na televiziji Informer i dodao da će pisano predložiti ponovo tu promenu Krivičnog zakonika.

Sve najnovije informacije o ovom tragičnomdogađaju pratite uz 24sedam

------------------------------------

16.30 Drama ispred kuće Dragijevića u Zlotu

Nekoliko inspektora Uprave kriminalističke policije ušlo je u kuću porodice Dragijević u Zlotu.

Prema nezvaničnim informacijama policijske patrole dežuraju ispred kuće, ali sada su im se pridružili i inspektori koji su sa sobom poneli i nekoliko džakova.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

 

14.02 - Oglasio se direktor „Vodovoda“

On je najavio je i da će pokrenuti krivične postupke i protiv drugih odgovornih „za propuste, činjenje i nečinjenje“.

13.15 Graonačelnik Bora Aleksandar Milikić najavio je trodnevnu žalost zbog ubistva Danke Ilić "kada za to dođe vreme". On je saopštio danas na konferenciji za medije da je veoma teško podneo situaciju u vezi sa ubijenom Dankom Ilić. U jednom trenutku je i zaplakao, jer je i sam otac deteta od dve godne i ovo je veoma teško i emotivno prihvatio

 

12.45 - Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod" iz Bora Goran Pavić, podneo je jutros ostavku na tu funkciju.

Prema nezvaničnim saznanjima Pavić je ostavku podneo iz moralnih razloga.

24sedam
 

 

11.40 - I Majka Dejana i Dalibora na saslušanju

Majka Dejana i Dalibora Dragijevića, kako saznajemo, biće saslušana u prostorijama Višeg javnog tužilaštva. Ona će biti ispitana u istrazi, jer je potraga za telom ubijene devojčice Danke Ilić (2) u toku, a još se utvrđuje ko je sve iz porodice imao veze sa ovim zločinom.

11.30  - Pretažuje se okolina sela Zlot i Lazarev kanjon

Policija nastavlja danas potragu za telom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a pretpostavlja se da će pretraga ići u pravcu okoline sela Zlot i Lazarevog kanjona

U tom kraju ima mnogo rupa i jama, koje mogu da posluže za skrivanje tela, a juče je počela pretraga rupe duboke 70 metara pa je potrebno da pretragu rade specijalistički timovi, alpinisti, speleolozi, da ne bi neko drugi došao u opasnost.

Pretraga će se, kako se pretpostavlja, bazirati na selo Zlot i okolinu, jer postoji mnogo mesta za skrivanje, a i Lazareva pećina se nalazi na nekih tri do četiri kilometra.

10.15 - Ovo bi mogli biti ključni dokazi protiv osumnjičenih ukoliko ne bude pronađeno telo Danke

Advokat Predrag Savić izjavio je danas da je, ukoliko telo ubijene dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora ne bude pronađeno, moguće procesuirati osumnjičene za njeno ubistvo na osnovu do sada prikupljenih dokaza.

9.45 "Teren je jako težak i nepristupačan"

- Intenzivan rad na pronalaženju tela male Danke Ilić se nastavlja i pretrage smo locirali u skladu sa dosadašnjim informacijama i našim operativnim saznanjima na ona mesta za koja su nam osumnjičeni rekli da su bacili telo ali one nisu dale rezultate - izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Željko Brkić

Naveo je da je sada aktuelna pretraga korita Zlotske reke. - Teren je jako težak i nepristupačan. Lazarevo korito i Lazareva pećina su predmet naše dalje pretrage. Angažovano je dosta policijskih službenika različitih specijalnosti sa različitom opremom i tehničkim sredstvima i ulažemo maksimalne napore, nadajući se i verujući da ćemo pronaći telo male Danke - rekao je on za TV Pink.

24sedam/Ivan Pavlović
 

 

7.00 MUP: Pretraženo pola trase Lazarevog kanjona, proverava se jama

Policija je juče saopštila da su sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja pretražili pola trase od 7 kilometara Lazarevog kanjona, a pretraživali su i jamu iznad kanjona, koja je duboka 70 metara. Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak, nakon opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsili J. S. i D. D., zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike