"Tu su priznanja, krv na automobilu...": Ovo bi mogli biti ključni dokazi protiv osumnjičenih ukoliko ne bude pronađeno telo Danke

08.04.2024

10:10

0

Advokat Predrag Savić napominje da bi za krivični postupak bilo dobro da se telo nađe, da se izvrši obdukcija

"Tu su priznanja, krv na automobilu...": Ovo bi mogli biti ključni dokazi protiv osumnjičenih ukoliko ne bude pronađeno telo Danke
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić Facebook

Advokat Predrag Savić izjavio je danas da je, ukoliko telo ubijene dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora ne bude pronađeno, moguće procesuirati osumnjičene za njeno ubistvo na osnovu do sada prikupljenih dokaza.

- Tu su priznanja izvršioca, njihovih prikrivača koji su iz reda uže familije, imamo mnogo drugih dokaza u vezi s nastankom saobraćajke, krv na automobilu, asfaltu...Moguće je izvršiti običnu ili 3D rekonstrukciju nastanka saobraćajke, iz koje će se videti da je bila takva da nije mogla da proizvede smrtne posledice jer je bila brzina od 20 kilometara. Na osnovu svih tih dokaza vrlo je verovatno da je dete usmrćeno na način kako je priznao jedan od okrivljenih - naveo je on za Tanjug.

Savić napominje da bi za krivični postupak bilo dobro da se telo nađe, da se izvrši obdukcija, sudsko medicinsko veštačenje i da se na naučni način dokaže uzročno-posledična veza između povreda i smrtnih posledica.

Kako je rekao, savremena tehnologija i svi do sada prikupljeni dokazi omogućavaju da osumnjičeni budu procesuirani, iako se telo ne nađe, istakvši da bi kvalitet dokaza bio mnogo viši, jači, verodostojniji kada bi se našlo telo i izvršila obdukcija i sudsko medicinsko veštačenje.

O smrtnoj kazni

Na pitanje da li je on lično za uvođenje smrtne kazne za najteže zločine poput ubistva dvogodišnje devojčice, Savić je odgovorio da kao čovek i roditelj jeste, ali da kao pravnik smatra da je to "vrlo teška, gotovo nemoguća misija. "

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike