Zigi u akciji! Do sada neviđene slike superheroja koji traga za nestalom devojčicom (FOTO/VIDEO)

29.03.2024

16:02

0

Pas Zigi tražio je i devojčicu koju je 2019. godine oteo "malčanski berberin"

Zigi u akciji! Do sada neviđene slike superheroja koji traga za nestalom devojčicom (FOTO/VIDEO)
Zigi - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Pas Zigi, belgijski ovčar malinoa, povučen je iz penzije u koju je poslat prošle godine zbog potrage za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2). Od ranog jutra je na terenu sa specijalnim timovima MUP Srbije koji pretražuju teren oko kuće u Banjskom Polju gde je dete poslednji put viđeno.

 

 

Zigi je desetogodišnji pas, obučen i osposobljen za pretragu i spasavanje ljudi iz ruševina, kao i na otvorenom prostoru. Zbog tih kvaliteta bio je i u Turskoj, gde je iz ruševina spasao sedamnaestogodišnju devojku. Zatim je otkrio još jednu živu osobu ispod ruševina, i to devojku koja je 108 sati bila zatrpana.

Za svoje podvige posle razornog zemljotresa dobio je i odlikovanje, plaketu za izuzetnu hrabrost.

 

 

- Zigi, pas za spasavanje iz ruševina i potragu za ljudima, može da nanjuši samo živu osobu - izjavio je njegov vodič Mili Radojević.

Najteža i najkomplikovanija pretraga na kojoj je Zigi bio angažovan jeste slučaj devojčice koju je 2019. godine oteo "malčanski berberin".

- Tamo smo bili pripojeni timu u pretrazi i radili smo novi segment, široko područje traženja, gde ideš po šumama, mraku... To smo radili pre Turske i bilo je upečatljivo. Naravno, sama Turska je nešto što ostavlja dubok trag - objasnio je Radojević.

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je u utorak u 13.45 u Banjskom Polju. Potraga je ušla u četvrti dan, ali i dalje nema jasnih informacija o sudbini deteta, osim da je najviše sumnji palo na majku Ivanu.

Najnovije vesti o potrazi za Dankom Ilić možete čitati na našem blogu uživo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike