Novi plan policije o maloj Danki: I ovde će danas tražiti devojčicu (FOTO/VIDEO)

30.03.2024

09:10 >> 10:46

0

Autor: 24sedam

Policija bi danas trebalo da bude na Borskom jezeru u sklopu potrage za Dankom Ilić

Novi plan policije o maloj Danki: I ovde će danas tražiti devojčicu (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Potraga za Dankom Ilić (2) ni peti dan nije donela bilo kakav trag, koji bi ukazao gde je devojčica mogla da nestane iz dvorišta porodične vikendice u Banjskom polju kraj Bora. 

Facebook
Danka Ilić

 

Policija od sinoć razmatra mogućnost da se i ronioci uključe u potragu kako bi detaljno pregledali Borsko jezero, koje je na osam kilometara udaljenosti od mesta gde je poslednji put viđena Danka.

Pretraga jezera trebalo bi i da bude logičan naredni korak jer je sa Banjsko Polje povezano sa ovom lokacijom brojnom mrežom podzemnih puteva, ali rekama ponornicama. Sumnja se da je dete, kroz ove kanale, moglo da završi u vodama veštačkog jezera.

Površina 79 hektara

Borsko jezero je veštačko jezero nastalo 1959. godine podizanjem brane i akumulacijom voda okolnih rečice.

Profimedia
 

Zauzima površinu 79 hektara, a obala jezera je sitno razuđena i stenovita.

U devojčicinom selu juče je potraga pročešljala brojne betonske šahtove, koji vode do napuštenih rudarskih tunela. Zato je teška mehanizacija dva dana čistila dvorište vikendice Ilić, odnosila šut, stare stvari, kako bi učesnici potraga mogli da priđu šaftovima.

Timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada su ulazi i u, takođe, decenijama napuštena rudarska okna ne bi li našli bilo kakav trag o devojčici. Pročešljano je četiri i po kilometara podzemne mreže. Ali, nigde nema ni traga.

Trenutno, na mestu nestanka deteta policija je dovela majku Ivanu. Cilj je da se rekonstruiše njihove kratenje u utorak, neposredno pre nestanka.

Za sada, policijska istraga sumnja da im je majka prećutala bitne detalje pa su je nekoliko puta dovodili na saslušanje u zgradu Policijske uprave Bor. Čak su je i razdvojili od supruga Miloša kako bi ne noćili zajedno. Bila je i pod danonoćnom stražom policije.

9.10 Policija od sinoć razmatra mogućnost da se i ronioci uključe u potragu kako bi detaljno pregledali Borsko jezero, koje je na osam kilometara udaljenosti od mesta gde je poslednji put viđena Danka.

8.48 Policija je sa majkom Ivanom Ilić otišla na mesto gde je prijavljen nestanak deteta, saznaje se nezvanično. Cilj je bio da im majka pokaže do detalja kretanje tog dana.

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je u utorak u 13.45 u Banjskom Polju. Potraga je ušla u četvrti dan, ali i dalje nema jasnih informacija o sudbini deteta, osim da je najviše sumnji palo na majku Ivanu.

Sve najnovije vesti o potrazi za Dankom Ilić možete čitati na našem blogu uživo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike