Strašno! Ovde je koračala mala Danka (FOTO/VIDEO)

29.03.2024

18:05

0

Autor: 24sedam

Reporteri kraj kuće gde je nestala Danka Ilić

Strašno! Ovde je koračala mala Danka (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Osušene grane, korov, mladice... I sve prekriveno lišćem. Sve okovano tišinom, čuje se samo tiho šuškanje lišća.

Ovo je scena koju su zatekli reporteri portala 24sedam kraj kuće-vikendice porodice Danke Ilić (2) u Banjskom Polju. Baš na ovom delu imanja, poslednji put je viđena devojčica za kojom više od 70 sati traje potraga. Bez uspeha.

 

 

Oko dvorišta su razbacane osušene pritke. I gusto zasađena stabla. Na svakom koraku su betonski šahtovi. Njima su zatvoreni ulazi u podzemni svet, odnosno u mrežu tunela.

Deo tunela i podzemnih kanala, tačnije u dužini od oko četiri i po kilometara, pretražili su specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada. Nisu, međutim, pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazalio da se tu nalazila devojčica.

Postojanje razgranate mreže tunela i pisanje portala 24sedam o podzemnom svetu ispod Banjskog Polja potvrdio je profesor Rudarsko-geološkog fakulteta Vladimir Čebašek. On sumnja du to verovatno ostaci nekih starih, napuštenih rudnika.

- Teorijski to mogu da budu zaostali, stari tuneli gde se vršila eksploatacija i otkopavanje neke rude koja je bila u toj zoni. To je najverovatnije u pitanju - rekao je on i naglasio da je količina vazduha u ovim hodnicima dovoljna da čovek može da preživi duže vreme.

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je u utorak u 13.45 u Banjskom Polju. Potraga je ušla u četvrti dan, ali i dalje nema jasnih informacija o sudbini deteta, osim da je najviše sumnji palo na majku Ivanu.

Sve najnovije vesti o potrazi za Dankom Ilić možete čitati na našem blogu uživo.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike