Morate videti ove šumske zamke: Prekrivene lišćem i vode pravo u utrobu Zemlje (FOTO/VIDEO)

29.03.2024

16:27

0

Autor: 24sedam

Betonski šahtovi vode ka podzemnoj mreži kanala

Morate videti ove šumske zamke: Prekrivene lišćem i vode pravo u utrobu Zemlje (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

U blizini kuće u Banjskom Polju, gde je nestala Danka Ilić (2), pod lišćem se kriju mnogobrojni betonski šahtovi koji vode u misteriozne podzemne tunele.

 

 

Upravo su takvom jednom tunelu, dužine četiri i po kilometara sišli i specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada. Detaljno je pretražan ceo tunel, ali i podzemni kanali i šahte. Ali, tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazalio da se tu nalazila devojčica.

Čišćenje dvorišta kuće-vikendice porodice nestale Ilić (2) učinjeno je kako bi se oslobodio prila tunelima ispod kuće, ekskluzivno je objavio portal 24sedam. Ispod poluruinirane vikendice postoje potpuno neistraženi tuneli, tačnije mreža podzemnih prolaza, koje prate reke ponornice.

 

Profesor Rudarsko-geološkog fakulteta Vladimir Čebašek potvrdio je za 24sedam da su tuneli za koje se sumnja da bi mogli biti mesto gde je mala Danka upala, verovatno ostaci nekih starih, napuštenih rudnika.

- Teorijski to mogu da budu zaostali, stari tuneli gde se vršila eksploatacija i otkopavanje neke rude koja je bila u toj zoni. To je najverovatnije u pitanju - rekao je on i naglasio da je količina vazduha u ovim hodnicima dovoljna da čovek može da preživi duže vreme.

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je u utorak u 13.45 u Banjskom Polju. Potraga je ušla u četvrti dan, ali i dalje nema jasnih informacija o sudbini deteta, osim da je najviše sumnji palo na majku Ivanu.

Sve najnovije informacije o četvrtom danu potrage za Dankom Ilić možete čitati na našem blogu uživo.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike