"Spakovaćemo ga u parčiće pa ću ja da ga kuvam brate": Poruke o planiranju otmice i ubistva Milana Ljepoje prikazane u sudnici

25.03.2024

16:29

0

Prikazane su i fotografije, a branilac optuženih Dejan Lazarević je ponovio da su one fotošopirane

"Spakovaćemo ga u parčiće pa ću ja da ga kuvam brate": Poruke o planiranju otmice i ubistva Milana Ljepoje prikazane u sudnici
Ilustracija - Copyright 24sedam Tanjug/Miloš Milivojević Printscreen

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je, prikazivanjem dokumentacije sa kriptovane aplikacije "Skaj", nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Prikazane su prepiske u vezi sa otmicom i kasnije ubistvom Milana Ljepoje, kog su, kako se sumnja, pripadnici ove grupe oteli i ubili.

Među prepiskama se pominje da, kako nije radila industrijska mašina za mlevenje mesa, koja je inače pronađena u skrivenoj prostoriji u kući u Ritopeku, te je sledeća poruka bila: "Prošli put je izbacivala umesto da melje" i "Nema veze, spakovaćemo ga u parčiće pa ću ja da ga kuvam brate".

Vidi se i da su kupili najlone i kese za smeće, dok im fale tanke hirurške i deblje gumene rukavice, kao i prepiska o "Mancetu" što je, kako tvrdi tužilaštvo, bio nadimak Milana Ljepoje

Najpre su danas prikazane, kako je rekao okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin, slike pokojnog Zdravka Radojevića, koje su fotografisane u kući u Ritopeku.

Branilac optuženih Dejan Lazarević je ponovio da su fotografije fotošopirane.

MUP
Milan Ljepoja

Prikazane su i fotografije Radojevićevog automobila i dokumentacija vezana za taj "mercedes", kog su, prema navodima iz optužnice, pripadnici ove grupe nakon Radojevićevog ubistva prodali u Albaniji.

Prikazana je i konverzacija sa kriptovane aplikacije "Skaj", a jedna poruka glasi: "Sve su krvnici bili, ne neki civili", uz poruku da mu šalje fotografije iz "klanice" da ostanu, za svaki slučaj.

Branilac Filipa Ivanovskog, Miljana Perendija predložila je da se današnje suđenje ne održi, jer postupajuća sudija u ovom postupku ide u penziju krajem aprila, što su podržale i njene kolege.

Predsednica sudskog veća Vinka Beraha Nikićević je na to odgovorila da jeste istina da je doneta odluka da ide u penziju, ali smatra da ne bi trebalo da bude diskutovanja o tome u sudnici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike