Zagonetni pošiljalac rođendanske poruke Marku Miljkoviću: Krvava osveta najavljena u čestitki?

10.03.2024

20:45

0

Desna ruka Veljka Belivuka proslavio je već četvrti rođendan iza rešetaka

Zagonetni pošiljalac rođendanske poruke Marku Miljkoviću: Krvava osveta najavljena u čestitki?
Ilustracija - Copyright Profimedia/-e-stock-milos-rafailovic

Marko Miljković, desna ruka Veljka Belivuka, ovaj rođendan, kao i prethodna tri, dočekao je iza rešetaka. Miljković je rođen 9. marta 1991. godine, a od 2021., dan kada je rođen proslavlja u zatvoru. Želje, čestitke i pozdravi poslati putem popularne radijske emisije, uz naručivanje pesama na takozvanom zatvorskom radiju, ni ove godine nisu izostale.

Jedna poruka u moru čestitki, međutim, privukla je posebnu pažnju.

Marko Miljković/Printscreen/Pink
Marko Miljković

"Srećan rođendan Marku od Vendete", glasila je navodno poruka za Miljkovića preko zatvorskog radija.

Budući da vendeta, pored ostalog, označava reč za krvnu osvetu u obračunima među porodicama u južnoj Italiji, naročito u okviru mafije, misterija rođendanske poruke Miljkoviću još je veća. Ko je uputio i da li je time najavljena osveta jednom od vođa zloglasnog klana?

Tajanstveni pošiljalac poruke naručio je i pesmu čije su reči: "Nisam, nisam u duši zao, a oni što me mrze traže razlog još u svojoj glavi. A jesam, probao sam ja sve živo, jesam, đavolu da dignem nivo i dan-danas neke svoje grehe na moj račun stavi. Kad pravim problem, ja pravim samom sebi".

"Moj si, nek si najgori!"

U čestitkama Marku prošle godine je prednjačila njegova supruga Tanja Miljković.

24sedam/Goran Sivački
Tanja Miljković

- Srećan rođendan Marku Miljkoviću želi njegova Tanja, uz pesmu "Moj si, nek si najgori" i poruku: "Čekam te da dođeš, pa da se volimo najviše na svetu, kako samo mi znamo“ - navedeno je u jednoj od poruka za koju se veruje da je potpisuje Miljkovićeva supruga Tanja.

Poruke na istoj radio-stanici bile su i sledeće: "Teši, Maretu, Budi, Veljku i Marku puno pozdrava uz pesmu Samo jedan klub“, ali i "Samo za našu braću Marka, Miloša, Vlada, Tešu, Veljka i Marka, izdržite legende, uz pesmu Isti igrači“.

Pretnje iz čitulja

Lako je, po navedenim nadimcima, zaključiti da je reč o Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i propadnicima njihovog klana, kojima se sudi pred Specijalnim sudom u Beogradu, a koji su optuženi za sedam ubistava, otmice, silovanje, i neovlašćeno držanje droge i oružja.

Poznato je već da se radio stanice, rijaliti programi, ali i čitulje u novinama koriste kao kanal komunikacije između zatvorenika i njihovih najbližh koji su na slobodi.

Posle hapšenja Veljka Belivuka na istom radiju poručena je pesma koju izvodi Dara Bubamara "Nevolja".

Zabeleženi su i slučajevi kada su se putem medija, pored želja, čestitki i pozdrava, samo u rubrikama namenjenim čituljama, ne samo upućivali poslednji pozdravi ubijenim kriminalcima, negu su upućivane pretnje i najavljivane osvete. Sve to uvek je bilo pod plaštom tužne poruke zbog smrti određene osobe.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike