"Moj si, nek si najgori! Čekam te da dođeš, pa da se volimo kako samo mi znamo“: Supruga Marka Miljkovića čestitala rođendan mužu u zatvoru!

12.03.2023

21:46

0

"Najdražem Maretu srećan rođendan, mnogo ljubavi, zdravlja i sreće od srca žele njegovi drugovi. Idemo do pobede", jedna od poruka

"Moj si, nek si najgori! Čekam te da dođeš, pa da se volimo kako samo mi znamo“: Supruga Marka Miljkovića čestitala rođendan mužu u zatvoru!
Marko Miljković - Copyright Marko Miljković/Printscreen/Pink

Marko Miljković, desna ruka Veljka Belivuka, ovaj rođendan, kao i prethodna dva, dočekao je iza rešetaka. Miljković je rođen 9. marta 1991. godine, a od 2021, dan kada je rođen proslavlja u zatvoru. Želje, čestitke i pozdravi poslati putem popularne radijske emisije, uz naručivanje pesama na takozvanom zatvorskom radiju, ni ove godine nisu izostale. Prednjačila je Markova supruga Tanja Miljković.

- Srećan rođendan Marku Miljkoviću želi njegova Tanja, uz pesmu "Moj si, nek si najgori" i poruku: "Čekam te da dođeš, pa da se volimo najviše na svetu, kako samo mi znamo“ - navedeno je u jednoj od poruka za koju se veruje da je potpisuje Miljkovićeva supruga Tanja. Reč je o pesmi koju peva Aleksandra Mladenović.

Poruke na istoj radio-stanici bile su i sledeće: "Teši, Maretu, Budi, Veljku i Marku puno pozdrava uz pesmu Samo jedan klub“, ali i "Samo za našu braću Marka, Miloša, Vlada, Tešu, Veljka i Marka, izdržite legende, uz pesmu Isti igrači“.

Lako je, po navedenim nadimcima, zaključiti da je reč o Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i propadnicima njihovog klana, kojima se sudi pred Specijalnim sudom u Beogradu, a koji su optuženi za sedam ubistava, otmice, silovanje, i neovlašćeno držanje droge i oružja.

"Najdražem Maretu srećan rođendan, mnogo ljubavi, zdravlja i sreće od srca žele njegovi drugovi. Idemo do pobede", kao i "Marku Miljkoviću srećan rođendan želi ekipa iz Koteža, pa da sledeći proslaviš onako kako ti želiš", sam su još neke od poruka sa radija.

Radio, rijaliti i čitulje

Poznato je već da se radio stanice, rijaliti programi, ali i čitulje u novinama koriste kao kanal komunikacije između zatvorenika i njihovih najbližh koji su na slobodi.

Posle hapšenja Veljka Belivuka na istom radiju poručena je pesma koju izvodi Dara Bubamara "Nevolja".

24sedam/Goran Sivački/MUP Estock
Veljko Belivuk i Marko Miljković i klanica u Ritopeku

Zabeleženi su i slučajevi kada su se putem medija, pored želja, čestitki i pozdrava, samo u rubrikama namenjenim čituljama, ne samo upućivali poslednji pozdravi ubijenim kriminalcima, negu su upućivane pretnje i najavljivane osvete. Sve to uvek je bilo pod plaštom tužne poruke zbog smrti određene osobe.

Posle ubistva Igora Dedovića, jednog od vođa "škaljarskog klana" i Stevana Stamatovića u Atini, u crnogorskoj dnevnoj štampi objavljena čitulja koju je, navodno, potpisao Jovan Vukotić, vođa "škaljaraca", koji je ubijen 8. septembra prošle godine u Istanbulu u Turskoj.

"Svako zna što mu je činiti"

"Teško je bilo znam, kume, odoleti A. zagrljaju, iako si znao da je rizično. Brinuo si za sve, a nisi mislio na sebe, kume. Ova živa polovina mene ti poručuje da mirno spavaš i budeš ponosan. Ja živim za ono zašto bi ti živeo da si na mom mestu, kume. Tvoj odlazak nam daje još veću snagu da ne posustajemo“, napisano je, pored ostalog, u čitulji koju je navodno poslao Vukotić.

Printscreen/YouTube/Rudar7
Čitulja za oca koju je navodno poslao Jovan Vukotić

Gotovo na identićan način, Vukotić se oprostio i od svog oca Veselina Veska Vukotića, nakon što je ubijen u sačekuši u Crnoj Gori.

"Ponestalo mi je reči! Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt je danas probudila ono što sam zadnjih godina umirivao u sebi. Svako zna što mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio celog života, a život je prolazan. Neka ti je večna slava i hvala za sve, oče“, naveo je kasnije ubijeni vpđa "škaljaraca".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike