Dokle ovo ide?! Bizarne poruke pred rođendan dečaka ubice iz "Ribnikara"

24.07.2023

17:06

0

Bilo je i onih koji se nadaju da će dečaku ubici lekari na psihijatriji, gde se nalazi, doneti rođendansku tortu

Dokle ovo ide?! Bizarne poruke pred rođendan dečaka ubice iz "Ribnikara"
K. K. počinio masakr u OŠ "vladislav Ribnikar" - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Profimedia/Tanjug/AP

K. K. (13), koji je 3. maja počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je ubio devet učenika i čuvara škole, u nedelju 30. jula puni 14 godina, a na društvenim mrežama već danima dobija na stotine čestitki. Neki od korisnika TikTok platforme su čak napravili i grupe podrške u kojima odbrojavaju dane do rođendana masovnog ubice iz škole.

Dečaka ubicu, koga su robije spasle upravo njegove godine jer u vreme kad je počinio masakr nije imao navršenih 14. što je olakšavajuća okolnost, podržavaju i sa domaćih i sa stranih profila. "Deset dana do rođendana, devet dana do rođendana, sedam dana do rođendana... Unapred srećan rođendan", glase objave u jednoj od bizarnih grupa, a ispod svake od njih nižu se komentari.

Tu su i čitavi tekstovi u kojima neki od korisnika žele Kosti K. dobro zdravlje, dug život, ali i da "služi" svojoj zemlji. Bilo je i onih koji su istakli da se nadaju da će dečaku ubici lekari na psihijatriji, gde se on trenutno nalazi, doneti rođendansku tortu.

Kako se može primetiti, ovakve poruke mahom dolaze sa lažnih profila. Naravno, ima i onih koji traže da se grupe i profili koji veličaju K. K. ugase i zabrane.

Ovo nije prvi put da korisnici interneta pružaju podršku dečaku ubici. Za ova dva i po meseca osvanulo je na stotine su raznih Fejsbuk grupa i Tiktok profila, na kojima su dečaka masovnog ubicu nazivali "herojem", "carem" i "kraljem".

Pojedine devojčice su se čak takmičile koja od njih bi bila bolji par sa K. K. Otišlo se toliko daleko da su u inostranstvu počeli i da prodaju i majice sa likom maloletnog masovnog ubice.

Bonus video

MUP RS

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike