Kecmanović nema izbora: Otac dečaka ubice mora da poštuje porodice žrtava iz "Ribnikara" (VIDEO)

01.03.2024

16:17

0

Autor: 24sedam

Advokati prodica ubijenih đaka zadovoljni suđenjem roditeljima ubice iz "RIbnikara"

Kecmanović nema izbora: Otac dečaka ubice mora da poštuje porodice žrtava iz "Ribnikara" (VIDEO)
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Punomoćnici porodica ubijene dece i čuvara u OŠ "Vladislav Ribnikar" potvrdili su posle današnjeg ročišta da su okrivljenom Vladimiru Kecmanoviću, ocu maloletnog ubice, postavljali pitanja tužilaštvo i sud.

Na narednom pretresu 1. april ispitivanje bi trebalo da nastave roditelji pokojne dece kao oštećena strana u postupku. Punomoćnik Ognjen Božović otkrio je, između redova, da Kecmanović ni u jednom trenutku nije izrazio kajanje zbog postupaka sina Koste i svoje roditeljske uloge u njegovom vaspitavanju.

- Ne mogu da vam otkrijem kakva su mu pitanja postavljali tužilaštvo i sud, niti kako je okrivljeni na njih odgovarao. U narednom ciklusu će priliku da ga ispituju dobiti roditelji. Kecmanović je za sada odbio da odgovara na pitanja punomoćnika, što nije u skladu sa zakonom. Odnosno, on ne može da bira da li želi ili ne želi da odgovara. Nadam se da će se ta odluka preispitati. Naša ideja je da dođemo do istine i u tom cilju ćemo se pripremati i organizovati - istakao je Božović.

Upitan da prokomentariše stav Kecmanovića da ne odgovara na njihova pitanja, naveo je:

- Celokupno držanje Vladimira u ovom postupku je od početka, od 3. maja prošle godine, isto i nepromenjeno. U tom smislu i današnje ponašanje ukazuje na neprihvatanje odgovornosti, sve ostalo oko ovog tužnog slučaja ne mogu da podelim sa vama. Krivo mi je što javnost nije prisutna, jer apsolutno smatram da nema šta da se krije. Bilo bi korisno da se vidi kako to sve izgleda iznutra.

Advokat Zora Dobričanin, jedan od punomoćnika, istakla je da je zadovoljna kako se do sada odvija suđenje:

- Svi koji tragamo za istinom jedva smo čekali početak glavnog pretresa. Mi kao punomoćnici smo vrlo zadovoljni dosadašnjim postupkom. Jako je teško i naporno, sa emotivne strane govoreći, sedeti u sudnici i slušati uzdahe oštećenih i u svakom trenutku imati pred očima slike ubijene dece. 

Advokat Irina Borović, koja brani Vladimira i Miljanu Kecmanović, istakla je sa svoje strane da je njen branjenik čak svojim iskazom "suštinski opovrgao navode optužnice"(?!)

- Tužilac je postavljao okrivljenom izrazito suvoparna pitanja. Stekli smo utisak da je tužilaštvo pokušalo da sprovede, uslovno govoreći, neku novu istragu u smislu rasvetljavanja činjenica koje je trebalo da ispita u fazi istrage - navela je Borovićeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike