Miljana maskirana ušla u Palatu pravde: Majka dečaka ubice iz "Ribnikara" stigla u sud (VIDEO)

01.03.2024

11:00

0

Autor: 24sedam

Miljana Kecmanović došla na sud sa naočarima za sunce

Miljana maskirana ušla u Palatu pravde: Majka dečaka ubice iz "Ribnikara" stigla u sud (VIDEO)
Copyright Tanjug/Rade Prelić

U Višem sudu u Beogradu danas bi ispitivanjem Vladimira Kecmanovića, oca dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio 10 ljudi, trebalo da se nastavi suđenje njemu i supruzi Miljani Kecmanović.

Otac je na jučerašnjem suđenju izneo detaljnu odbranu i počeo da odgovara na pitanja tužilaštva. Postupajući tužilac danas će nastaviti sa ispitivanjem, a potom će pitanja Kecmanoviću postavljati punomoćnici oštećenih i oštećeni.

Čeka se majka dečaka ubice

Nakon odbrane prvooptuženog, slede i iznošenje odbrane Miljane Kecmanović, a zatim i instruktora i vlasnika streljane.

U Palatu pravde stigli su članovi porodice Aćimović, Čikić, Kobiljski, Martinović i ostali članovi porodica ubijenih.

Optužena Miljana Kecmanović došla je sa slobode u pratnji svojih advokata, a danas je stavila i naočare za sunce kako se ne bi videle njene reakcije prilikom susreta sa roditeljima dece koju je ubio njen sin. Njen suprug u pritvoru od 3. maja 2023. Kecmanović od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

Roditelji u sudnici

U sudnici Višeg suda u Beogradu danas će biti prisutni i roditelji ubijene dece, jer je Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo od ispitivanja roditelja ubijene dece kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je K.K. učio da puca. Otac dečaka optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući. Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koje je uzeo 1. maja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio petoro dece i nastavnicu istorije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike