Emin otac jasno poručio Kecmanovićima: Bez vas memorijalni centar ne bi ni postojao

29.02.2024

13:44

0

Dragan Kobiljski odgovorio na ponudu roditelja dečaka ubice iz "Ribnikara"

Emin otac jasno poručio Kecmanovićima: Bez vas memorijalni centar ne bi ni postojao
Dragan i Nina Kobiljski - Copyright Tanjug

Dragan Kobiljski, otac devojčice Eme koja je 3. maja 2023. ubijena u školi "Vladislav Ribnikar", oglasio se na svom Fejsbuk profilu o navodima da porodica Kecmanović želi da da donaciju za planirani memorijalni centar, u znak sećanja na nastradalu decu i radnika obezbeđenja.

- Još uvek ne mogu da pojmim pokušaj relativizacije gnusnog zločina od strane Kecmanovića i njihove advokatice Ivelje iznoseći tobože želju porodice Kecmanović da daju donaciju za memorijalni centar streljane dece. To nam putem advokata poručuju ljudi koji se nisu ni pojavili na iznošenju naših najdubljih patnji čime su još jednom potvrdili potpuno odsustvo saosećanja i društvene odgovornosti. Ostaje mi samo da ih umirim i da im kažem: Već smo se izjasnili da svu eventualnu odštetu opredeljujemo u humanitarne svrhe, tako da ne brinete oko donacije za društveno dobro. Kada je memorijalni centar u pitanju, učinili ste više nego dovoljno, jer bez vas memorijalni centar ne bi ni postojao. Za njega ste u potpunosti zaslužni, tako da i tu budite spokojni - napisao je Kobiljski.

 

 

Advokatica Marina Ivelja je nakon ročišta u parnici održanoj prošle nedelje, koju su porodice stradale dece pokrenule protiv roditelja dečaka ubice, predložila da se parnični postupak po tužbama obustavi do okončanja krivičnog jer je ishod u tom slučaju vezan za rezultatom krivičnog.

- Imovina porodice iznosi 598.500 evra, verovatno će biti 15, 20 ročišta, pitanje je da li će njihova imovina biti dovoljna samo za namirenje advokatskih troškova - rekla je Ivelja.

Dragan Kobiljski je otac učenice koju je K. K. (14) usmrtio u školi "Ribnikaru".

Protiv roditelja učenika vodi se krivični postupak zbog tragedije u školi na Vračaru, a danas bi trebalo da iznesu odbranu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike